Home

Nieuws 11 reacties

Schouten wil af van stroomhalsband voor honden

Landbouwminister Carola Schouten wil het gebruik van een stroomhalsband voor honden definitief verbieden.

Ze heeft een voorstel hiervoor naar de Tweede Kamer gestuurd. Het verbod geldt voor alle apparatuur waarmee stroomstoten aan honden afgegeven kunnen worden.

Stroomhalsbanden worden soms gebruikt bij het trainen van honden, of om honden vrij op het erf te laten lopen. De dieren krijgen dan een signaal als ze het erf af dreigen te gaan.

CDA en SGP tegen verbod stroomhalsband

CDA en SGP zijn tegen het verbod, omdat ze vinden dat het dierenwelzijn juist achteruit gaat als erfhonden niet meer los kunnen lopen. Volgens minister Schouten zijn er alternatieve manieren om honden te trainen, waardoor het gebruik van de stroomband niet nodig is.

De Tweede- en Eerste Kamer moeten zich nog buigen over het voorstel, ook moet de Raad van State nog advies geven. In de Tweede Kamer lijkt een meerderheid voor het verbod.

Laatste reacties

 • kleine boer

  En wat vind mevr van de stroomdraad om de wolf tegen te houden.....?

 • farmerbn

  Stroomhalsband in combinatie met enkelband is wel heel slim.

 • els

  nog even en het wordt geregistreerd als je zit te schijten en dan krijg je exact 3 vellen om je kont af te vegen.

 • Alco

  Heeft zij er dan ook één. Het is toch voor honden!!!!!

 • wruiten

  wat een slappe troep

 • Zuperboer

  De jager hier vertelde mij dat na afschaffing veel jachthonden zullen gaan verongelukken als ze tijdens de jacht in hun enthousiasme achter een haas aan gaan en de weg overschieten. Maar ach.... de jacht is fout....en de landbouw ook, dus daar zal Mme Schouten zich wel niet druk over maken. Wel jammer voor de mensen die met zorg samen met hun honden ons platteland onderhouden. Daarvoor is bij de Haagse regenten geen oog. Daar hebben zij geen weet van. Zij denken alleen aan zielige beessies die jachthonden.

 • f.p.zomer

  Druk,druk,druk.

 • Henk 1

  Alternatief is de hond aan de ketting of in een hok.
  Dan schiet je je doel toch voorbij.
  Dit heeft toch niets met welzijn te maken.
  Straks mag een stroomdraad voor koeien ook niet meer.
  Wat een verstand!!

 • WGeverink

  Wij moesten de honden altijd opsluiten als we ze niet in de gaten konden houden. Dat was het grootste gedeelte van de dag. Voor je het wist waren ze weer achter wild aan of vraten ze zich tonnetje rond met half verrotte nageboorte uit buurmans mesthoop die thuis leuk weer werd uitgekotst. Niet te vergeten kunnen ze doodgereden worden door het verkeer de weg. We hebben al zeker zo'n 15 jaar geleden de invisible fence van PetSafe aangeschaft en intussen heeft de tweede generatie honden de halsbanden om. Ze kunnen de hele dag ongehinderd in een straal van dertig meter om het huis komen. Ze hebben de beschikking over de beneden verdieping van een groot geisoleerd en verwarmd hondehok met een geisoleerde klapdeur. Ze kunnen naar binnen en naar buiten waneer ze maar willen. Als ervaringsdeskundige kan ik melden dat vergeleken met voor de tijd het welzijn van onze honden er door deze techniek juist enorm op vooruit gegaan is!

 • EL

  Ze zullen hun diner, (nageboorte)missen!@WGeverink

 • Gradje 1966

  Ze kan zich wel ergens anders druk over maken b.v. 2 jullie 2015 dat veel bestuurders met voorkennis zich verrijkt hebben met fosfaat rechten .

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.