Home

Nieuws 5 reacties

Minister trekt één lijn in omgevingswaarde stikstofwet

Landbouwminister Carola Schouten wil dat landelijk de omgevingswaarden in de stikstofwet gelijk is.

In eerste instantie was het mogelijk dat gemeenten of provincies een andere waarde wat betreft stikstofdepositie hanteren. Dat was een fout, schrijft de minister in de toelichting van de aanpassing van de stikstofwet. Het is altijd al de bedoeling geweest dat er een landelijke waarde komt.

Leden van VVD en CDA hebben de minister gewezen op de mogelijkheid die de tekst van het voorstel biedt aan gemeenten of provincies om het wel een andere stikstofwaarde te kiezen.

LTO blij met ‘reparatie’

LTO is blij dat de minister de wet nu repareert op dit vlak. De belangenbehartiger vreesde een ‘lappendeken aan regelgeving en doelstellingen’, in het eerste wetsvoorstel.

De Tweede Kamer debatteert volgende week over de wet.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Dan nu nog één lijn tussen alle economische sectoren. Dus de focus af van de landbouwsector en werken volgens gelijkheidsbeginsel. Dus Schiphol, NS, TATA, Philips, Amercentrale, enz. enz. allemaal een NB-wet vergunning voor Stikstof aanvragen.

 • kleine boer

  precies zuperboer

 • wiljo

  Zuperboer, NB vergunning is voor TATA-Steel niet nodig. Meeste dorpen hebben in het AERIUS een depositie van 2000 mol/ha/jaar. De schoorsteen van de verbrandingsoven van TATA, heeft is met een depositie van 756 Mol in AERIUS ingedeeld.
  Dus een gemiddeld dorp heeft 2,5 keer zoveel depositie als onder de rook van TATA-steel.
  En Niemand die dit soort onverklaarbare getallen verklaren kan.

 • Maas1

  @Wiljo.. TaTa met een depositie van 756 mol?..de neerslag van NOx en roetdeeltjes geeft in de directe omgeving van TaTa extreem veel kanker gevallen..en dat kan allemaal maar zo..welke depositie? Aerius?

 • magele

  Vreselijk mens die Schouten

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.