Home

Nieuws 1 reactie

Boeren stoppen blokkeeracties tot 14 januari

De groepen demonstrerende boeren stoppen tot 14 januari met actievoeren bij locaties van supermarkten. Dat hebben ze maandagavond bekend gemaakt.

Nu de boeren een toezegging hebben om uiterlijk op 14 januari in gesprek te gaan, vinden de boeren dat ze de supermarkten een kans moeten geven. Ook vanwege de lockdown die gisteravond is afgekondigd, vinden de boeren dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Verdienmodel

Een groep van demonstrerende boeren zullen de sector gaan vertegenwoordigen in deze gesprekken met supermarkten. “In dit gesprek zal puur en alleen gesproken worden over het verdienmodel van de Nederlandse agrarische ondernemers,” aldus het statement van de actieboeren.

Stand-by

De boeren blijven wel stand-by om, wanneer nodig, weer in actie te komen. “Wanneer blijkt dat er claims komen of het gesprek niet zal plaatsvinden binnen de gestelde termijn zullen we weer met zijn allen ten strijde trekken,” sluiten de boeren af.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Eén reactie

  • agratax(1)

    Zo lang de gemeenschap de overeenkomst tussen voedsel en chemische hulpmiddelen niet wenst te zien, zal iedere actie geld en sympathie kosten. De covid heeft de leiders doen inzien dat alleen daar kopen waar het weinig kost ten tijde van grootte vraag je kwetsbaar maakt. Slopen we hier de landbouw, doordat we ze onderbetalen waardoor ze de productie moeten staken en hun land verhuren aan "Zonneboeren" betekent dit voedsel importeren en boeren die aan het eind van elke maand hun GELD tellen en daarna weer weken leuke dingen gaan doen zonder zorgen over prijzen of het weer. Ik denk dat Brussel en Den Haag pas tevreden zijn als Nederland geheel Groen is zonder Deal.

Of registreer je om te kunnen reageren.