Home

Nieuws laatste update:24 nov 2020

Wolf doodt vijf schapen in september

Wolven hebben in september vijf schapen doodgebeten. Een wolfhond doodde een alpaca in Ede (Gld.)

De drie meldingen van in totaal vijf doodgebeten schapen kwamen uit de omgeving Heeze in de provincie Noord-Brabant. De melding van de doodgebeten alpaca door een wolfhond komt uit Ede (Gld.). Een wolfhond is een hondachtige die ontstaan is uit een kruising tussen een hond en een wolf. Dat blijkt uit schadecijfers van BIJ12.

Goudjakhals

Vanaf oktober tot en met de meest recente update op 17 november meldt BIJ12 elf schademeldingen. In totaal gaat het om twintig doodgebeten schapen en een kalf. Van vijf schapen is bekend dat zij zijn doodgebeten door een goudjakhals in de Ooijpolder (Gld.). Naar de oorzaak van de andere gevallen loopt nog DNA-onderzoek. De provincie Gelderland vergoedt inmiddels schade aangericht door een goudjakhals, net zoals dat in iedere provincie geldt voor geleden financiële schade door een wolf. Waar de goudjakhals zich momenteel ophoudt, is onbekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.