Home

Nieuws 9 reacties

Winterswijk waarschuwt Rijk over stikstofbeleid

De gemeenteraad van Winterswijk voorziet een probleem met de vergunningverlening voor boeren en andere bedrijven, als het landelijke stikstofbeleid doorgang vindt.

Winterswijk heeft vier Natura 2000-gebieden binnen de gemeentegrenzen, maar de beoogde reductie van de depositie op die gebieden, is niet haalbaar, ziet de raad. De meeste stikstof is namelijk afkomstig uit het buitenland. De invloed van de ondernemers om wat aan die depositie te doen, is dus klein. Ook als alle boeren rondom die natuurgebieden zouden stoppen, is de depositie van stikstof boven de gewenste waarde, schrijft De Gelderlander.

Desastreus voor activiteiten

Daarom moet er snel een waarschuwing richting provincie en Den Haag worden gestuurd, vindt de gemeenteraad van Winterswijk. Met als belangrijkste boodschap: zet Winterswijk niet op slot. In Winterswijk leeft de angst dat de nieuwe regels desastreus zullen zijn voor alle activiteiten. Niet alleen voor de landbouw, maar ook voor de bouw van woningen en de vestiging van nieuwe industrie. De doelen zijn onrealistisch en onhaalbaar, schrijft de krant..

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • old farmer

  Gewoon meten met het E.U. model i.p.v. Aerius. Doen ze in het buitenland ook. "Probleem" is dan al voor 35 % opgelost. Voor die andere 65 % zijn geen problemen, want stikstof is prima voor de grond. Probleem is de ambtenaren die alles kapot willen/gaan maken.

 • René de jong

  Een wakkere gemeente!

  Onvoorstelbaar dat niet alle belangenbehartigers dit inzicht hebben en ieders bedrijf waardeloos kunnen maken.

 • Alco

  De actie van morgen is echt wel gerechtvaardigd.
  Of niet @Bennie?

 • ENDE902

  De gemeentelijke reactie van Winterswijk richting Den Haag kan vanavond nog per trekkerpost mee naar Den Haag. Dit heeft misschien meer invoed dan per mail.

 • daan1908

  Toch nog mensen met verstand

 • f.p.zomer

  Zo men begint wakker te worden.

 • farmerbn

  De wijzen uit het oosten.

 • nvanrooij1

  Dit geldt voor nog veel meer gebieden in Nederland zoals Staf al eens uitgezocht heeft.
  De realiteit gaat langzaam indalen als we de waarheid maar boven tafel brengen.

 • veldzicht

  Die mob van Johan Vollebroek dacht zeker slim te zijn.We leggen de lat voor de stikstof uitstoot zo laag dat ze het nooit kunnen halen en we de boeren voor altijd in de tang hebben.Daarom met hand en tand verzetten tegen deze ongein die alles kapot maakt.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.