Home

Nieuws 9 reacties

Ynsect wil ’s werelds grootste insectenfarm bouwen

Het Franse bedrijf Ynsect heeft 224 miljoen dollar (€ 189 miljoen) bijeengebracht om de grootste insectenfabriek ter wereld te bouwen in Amiens (Noord-Frankrijk).

Het bedrijf, dat al een soortgelijke, kleinere vestiging heeft, kweekt meelwormen die eiwitten produceren voor vee, voer voor huisdieren en kunstmest. Een van de investeerders is Hollywood-ster Robert Downey Jr.’s Footprint Coalition.

‘Hoogste verticale boerderij ter wereld’

De fabriek opent naar verwachting begin 2022 zijn deuren en zal jaarlijks 100.000 ton insectenproducten zoals meel en olie produceren en werk bieden aan ongeveer 500 mensen. De veertig meter hoge fabriek, die 40.000 vierkante meter oppervlakte telt, wordt “de hoogste verticale boerderij ter wereld en de eerste koolstofnegatieve boerderij ter wereld”, zegt CEO en medeoprichter van Ynsect Antoine Hubert.

Het bedrijf opende zijn eerste insectenfabriek vier jaar geleden in Dole, Oost-Frankrijk. “Het is belangrijk om vandaag de dag insectensectoren te ontwikkelen, omdat de wereld meer eiwitten, meer voedsel en meer voer nodig heeft om de dieren te voeren”, aldus Hubert. Dieren die uiteindelijk in de vorm van vlees en vis als voedsel voor de mens dienen. “Maar verder is voedsel voor mensen natuurlijk een markt”, aldus Hubert.

Laatste reacties

 • EL

  Concurrentie op de bijproducten markt!

 • veldzicht

  Als ik die meelwormen maar niet hoef op te eten. Garnalen en slakken krijg ik ook al niet door mijn strot terwijl ik het toch goed heb geprobeerd.

 • jan hospers

  Veldzicht ie bent zeker boer dat is ook Elite voer.

 • farmerbn

  Hopelijk laten ze daar straks niet de deur open staan. Als die insecten ontsnappen vreten ze de hele boel rond amiens kaal. Dat zou een ramp zijn. Ik zou de insecticide alvast klaarzetten.

 • chila

  Als ik zie hoeveel dierlijk eiwit Rendac vernietigd past dit niet helemaal in de kringloopvisie van de grachtengordel. Misschien gestorven pluimvee verhitten en verwerken in voer voor zoogdieren (alleseters) en andersom ook.

 • chila

  Zeker nu de nertsen in NL geen vis en kipafval meer gaan verwerken.

 • farmerbn

  Afval omzetten naar een bontmuts is wel kringloop. Zeker als je die afgedankte muts straks in de zee gooit.

 • veldzicht

  Die bontmuts in zee gooien vind ik minder verstandig,er licht al veel te veel troep in de zeeën.

 • farmerbn

  Organisch materiaal geeft geen probleem.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.