Home

Nieuws 55 reacties

Vogelaar negende op lijst FvD

Jan-Cees Vogelaar komt als negende op de lijst van Forum voor Democratie (FvD) voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart volgend jaar.

Dat maakte de partij zaterdagavond 31 oktober bekend. De lijst van FvD wordt aangevoerd door Thierry Baudet. Huidige Kamerleden Theo Hiddema en Wybren van Haga komen respectievelijk op de tweede en achtste plaats.

‘Sluipmoord op de Nederlandse boeren’

Vogelaar zei bij de presentatie van de lijst dat hij een bijdrage wil leveren aan het “terugbrengen van een stukje gezond verstand in de politiek”. Hij zegt dat de Nederlandse invulling van het Europees beleid, onder ander via het stikstofbeleid, leidt tot de sluipmoord op de Nederlandse boeren.

Geen garantie

De negende plek op de lijst is bij de huidige peilingen geen garantie dat hij ook verkozen zal worden. Volgens de peilingen staat FvD nu op vijf tot acht zetels in de Tweede Kamer.

.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Gefeliciteerd jan cees👍👍

 • Maas1

  Gefeliciteerd Jan Cees Vogelaar.👍

  Bij de LTO krijg je geen keuze voorgelegd in Den Haag blijkbaar wel!

 • Bennie Stevelink

  Kamerlid zijn voor FvD lijkt mij een hele opgave. Je moet noodgedwongen ook nog Russisch leren om de aanwijzingen uit Moskou goed te kunnen opvolgen.

 • bankivahoen

  Stemmingmakerij Bennie, kom eens met bewijzen. En je politieke voorkeur is allang duidelijk de afgelopen jaren te lezen.

 • Alco

  @Bennie. Heb je nou zelf niet in de gaten dat je net als de FDF polariserend bezig bent!

 • Tuig

  Zoveel zetels halen ze echter niet. De hype is overgewaaid.

 • Maas1

  @Bennie... of het nou Russisch is of Amerikaans het zal me een worst wezen.Het is ons land ons gedachtengoed onze soevereiniteit en onze indentiteit.
  Wij hebben niets met Samson die aan de ruif staat van Timmermans die voornemens is om ons de eene dictaat naar de andere op te leggen vanuit een niets zeggend beton colloseum. Ons land boerenland vol plempt met woningen dozen en windmolens een voor land waar zelfs de voertaal niet meer gegarandeerd is.

  Wij zijn Hollanders.

 • Bennie Stevelink

  @bankivahoen, wat vind je van de opstelling van Baudet tijdens het kamerdebat over MH17? Hij is net zo dienstbaar aan Poetin als Mussert aan Hitler.

 • @1

  Bennie, Pieter Omtzigt moest onder druk van Rutte en later Sybrand Heersma Buma van zijn dossier MH17 af en heeft het overgedaan aan de groep Bontes,waarom??

 • Bennie Stevelink

  @1, omdat hij vals beschuldigd was door, naar ik mij goed herinner, de NRC. Ondanks dat deze beschuldiging vals was bleef er wel een schijn bestaan dat hij niet voldoende onafhankelijk was. Om iedere twijfel weg te nemen heeft hij zijn betrokkenheid bij MH17 neergelegd.

 • haj146

  FVD gaat net als trump. Media roeptoeteren dat ze slecht in de peiling staan. Maar dat gaan we zien! Samen met bbb geeft het hoop. CDA VVD zsm afserveren

 • kleine boer

  die bennie toch...

 • Kringloopboer

  Ik kan bennie wel volgen .
  Fvd is voorstander van een nexit dat betekend dat wat nu naar Duitsland gaat aan agrarische producten dan geëxporteerd wordt naar de EU.
  Maar ook vanuit de Rotterdamse haven .
  Kunnen de Duitsers elke vrachtwagen controleren.
  Krijg je dezelfde taferelen als aan de grens met de Oekraïne. (Dagen wachten)
  Gaan alle schepen naar Antwerpen of Bremen.
  EINDE NEDERLAND .
  Vogelaar gaat voor zijn eigen financieel belang .

  - De laatste zin in deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • kleine boer

  ach kringloopboer de corona patiënten gaan nu ook al naar duitsland omdat nederland het zo goed voor elkaar heeft..... tijd voor verandering!!

 • Kringloopboer

  Dat kan omdat we in de EU zitten.

 • @1

  Kringloopboer, onder Rutte is de gehele zorg afgebroken tot het resultaat van wat het nu is ,klappen voor de zorg en als puntje bij paaltje komt nog geen zorgbonus voor de uitvoerende in de zorg.In de peilingen staat Rutte aan kop , kan niemand vinden die ook maar positief is over Rutte, ja als je alleen maar de staatstelevisie kijkt ,gesponsord door dit kabinet om de poppetjes te zien die zorgvuldig geselecteerd zijn om uit te kramen wat het kabinet uit komt.

 • piethermus1

  Kringloopboer ziet het goed. Itt alle reaguurders behalve Bennie.

 • Maas1

  @Kringloopboer toch!😂
  Zoals dhr Zalm zei bij de invoering van de € dat zo niet het een nachtlampje zou worden. Herhaaldelijk wordt de oorlog of de kans daarop er bij gehaald als het niet gaat zoals 'ze' willen' om een ondemocratisch moloch met een achterhaald bestuursmodel in de benen te houden. Veel van de inkomsten uit onder andere de havens vloeien direct door naar Brussel het is maar de vraag op welke manier het het einde van Holland tot stand komt? Een ding weet ik wel je wordt kompleet leeg getrokken en als MKB'er heb je niets meer te zeggen.De data centra's voor Sillicon Valley met de daar bij behorende groene stroom in de vorm van windmolens die jij als burger via je energie nota elke maand kunt aftikken.

  Lang leven de Multinationals

  Wederom weer succes? met weer 4 jaar Rutte over links!
  Zo versmelt GroenLinks met Groenrechts!

 • piethermus1

  Kringloopboer ziet het goed. Itt alle reaguurders behalve Bennie.

  Op 1 punt ben ik het wel met Vogelaar eens, dat stikstof wordt misbruikt door diverse maatschappelijke sectoren (m.n. asfalt en bouwsectoren) om ruimte van boeren, prima landbouwgrond, zich toe te eigenen om het landschap te verdozen.

 • Maas1

  ..alle reaguurders zien het goed behalve Kringloopboer en Bennie..

 • kleine boer

  Ja kringloopboer dan rij je onder een giga duur ecodukt door wat amper door dieren gebruikt word 175 km om je fam een bezoekje te brengen in het duits wat je amper verstaat en hier is het slotenvaart ziekenhuis dicht... nee prima voormekaar omdat het kan door de eu👎👎👎

 • xw

  ja met die aantekening dan dat Bennie een wat bredere kijk heeft op de samenleving.
  Je kunt in ieder geval niet beweren, dat Bennie vanuit een egocentrische denkwereld reageert. Er is meer onder de zon dan...

  Misschien schiet Pietermus1 nog een erudiet verhaal te binnen vanuit zijn overpeinzingen

 • Bennie Stevelink

  Ik heb de indruk dat de laatste tijd vanuit Brussel meer wordt ingezet op bescherming van de burger tegen het vrije marktkapitalisme dan vanuit Den Haag. Daarnaast is Brussel ook nog veel boervriendelijker dan Den Haag. Ik kan dan ook niet begrijpen welke argumenten boeren hebben om tegen de EU te zijn.

 • xw

  Dat komt Bennie, omdat ze weinig inzicht hebben hoe de wereld (en dus ook Europa) in het jaar 2020 in mekaar zit.
  Alle dagelijkse ontwikkelingen zijn voor een boer ook niet bij te houden, dan kom je aan boeren niet meer toe.
  Dat geeft niks, maar dan moet je niet zomaar wat roepen.
  En dat gebeurt hier nogal.
  Wel amusant om af en toe te volgen (af en toe hoor, niet altijd).
  Ge moet het niet te serieus nemen wat hier wordt neergeslingerd.

 • kleine boer

  Ach xw wil dr ook weer een keer een plasje over doen....

 • xw

  heb je verder niks te zeggen, boerke?

 • kleine boer

  nee xw ik heb niet zon brede kijk maar samen met google kijk ik heel eind......

 • Maas1

  Nou Stevelink je hebt een punt Europa heeft zijn eigen stikstof rekenmodel als we dat hanteerde gelijk aan onze omringde landen dan zag het 'stikstofbeleid' er in Nederland er geheel anders uit.

  Maar Nederland is pro Europa en daarom hebben we ons eigen rekenmodel.
  Je weet wel van het RIVM van de mondkapjes, snap je Daarom!

 • Kringloopboer

  Nou wx binnen de EU is het vrij simpel je hebt zoveel GROND dus je mag zoveel stront produceren dus of zoveel koeien / varkens/ kippen .
  Teveel(mest) zoek het lekker zelf uit .
  In nl mag dat niet omdat iemand op X KLM afstand teveel(mest) produceert .
  En waar blijft hij dan met het overschot .
  Achterliggende gedachte is dat we altijd verantwoordelijk zijn voor iemand anders zijn probleem.
  Hoe makkelijk wordt het als zelf mag bepalen wat je wilt ???

 • Kringloopboer

  Ps ben het met bennie 17.31 eens

 • farmerbn

  Terug naar vogelaar. Ik denk dat hij op een plaats staat die een stoel krijgt in de kamer. Geen enkele boer heeft er nadeel van als hij in de kamer komt. Geen enkele dus ben blij.

 • Maas1

  @Kringloopboer als de boer zoveel mag produceren als de grond of de natuur kan verdragen ,laten we de lijn dan doortrekken waarom mocht er onbeperkt N0x uit gestoten worden op gronden en de natuur dat allemaal veel en vaak zonder vergunningen. Waarom wordt er nu dan NH3 ingewisseld voor N0x ? Begrijp het wel maar vind het niet fair. Jammer echt jammer dat het in dit land er zo aan toe gaat. Het stikstof probleem wordt opgelost door niets te doen ( uitwisselbaar NH3 - N0x zonder belijd ) weg boeren weg voedsel. Jammer hoor.

 • Kringloopboer

  @ farmerbn En waarom ???? Hij weigerde altijd antwoord te geven voor welke vorm van landbouw hij voor staat .
  Voor hetzelfde kiest hij er dus voor dat alle nb verguningen opnieuw aangevraagd moeten worden onder het mom van actualiseren van de stikstofuitstoot
  Het is dus de slechte keus die je als boer maken kunt .

 • Kringloopboer

  @maas 1 het ging over landbouw daar blijf ik bij .
  Voor de rest ben ik het met je eens .
  Lijkt me de vraag gerechtvaardigd.
  Waar is LTO in dit verband .

 • farmerbn

  Stel dat er straks een driepartijenkabinet komt. Naast vvd en cda, klaver of baudet. Vvd en cda willen geen landbouwminister leveren dus komt die uit fvd of groenlinks. Als fvd vogelaar vooruit schuift zijn de boeren goed af. Behalve kringloopboer want die denkt dat groen links beter is.

 • Kelholt

  Dus als '50plus' zegt: "Stem op ons want wij regelen dat iedereen vanaf 50 jaar met pensioen kan!" dan kan een stem op 50plus dat bewerkstelligen???

  Een stem op FvD betekent geen Nexit. Wel een kritische houding jegens Brussel en dat mag best. De poppenkast die ze daar spelen is nog slechtrr dan wat er in Den Haag opgevoerd wordt.

 • kleine boer

  Kelholt 👍

 • Kringloopboer

  Zal allemaal wel wie waar op stemt
  Waar is vogelaar met een commentaar????
  Liefst met een uitleg waar hij voor staat .
  Heeft toch iedereen recht op als je je verkiesbaar stelt .
  Of heeft iemand een andere mening ??

 • Alco

  Waar Jan Cees voor staat kan men zo langzamerhand wel weten.
  Laar de nieuwe LTO voorzitter maar eens uit zijn schulp komen, met een uitleg waar hij voor staat.

 • Kringloopboer

  Ja voor jou ondergang alco maar dat was mijn vraag niet .
  De vraag is hebben we recht op een antwoord !!!.
  Ja of nee ???

 • @1

  Kringloopboer op internet staat allang een filmpje van de fvd, waar de eerste tien kandidaten zich voorstellen en met Vogelaar waar hij voorstaat.

 • Kringloopboer

  @1 heb even gekeken.
  1)Hij neemt geen afstand van de nexit zoals fvd voorstaat .
  2) struisvogel houding als het gaat om klimaat / milieu ect.
  Dus ramkoers met de rest van Nederland en de EU.
  Want inhoudelijk zegt hij niks.
  Misschien een goed idee dat de redactie van boerderij hem eens uitgenodigd voor een interview.

 • Bennie Stevelink

  Heeft geen nut @Kringloopboer, want hij zegt toch niets.

 • Maas1

  Waarom zoveel rancune uitingen naar Vogelaar een persoonlijkheid die de melkveehouderij juist een warm hard toe draagt?

 • Attie

  Precies Maas, hoop dat hij er in komt, al is Baudet mijn smaak ook niet.

 • farmerbn

  Precies maas en attie. Boeren kunnen niet beter krijgen dan vogelaar. Vraag daarom aan bennie en kringloopboer wie zij denken dat beter is.

 • Alco

  Nou @Bennie en @ Kringloopboer. Noem namen die jullie geschikt vinden?
  Zullen wij beginnen met 'zagen'.

 • Kringloopboer

  Ik wil weten waar mijn vertegenwoordiger voor staat dat is alles wat ik vraag .
  Jullie niet dus???
  Nou dan allemaal tekenen bij het kruisje dan schrijft vogelaar het contract er wel boven .
  Je weet alleen nog niet waarvoor je hebt getekend

 • Alco

  Weer geen antwoordt @Kringloopwijzer.
  Je mag best weten dat mijn stem ook niet naar Vogelaar gaat.
  Niet om hem, maar ik zie te veel personages in zijn partij waar ik mij niet wil mee vereenzelvigen.

 • haj146

  Ben wel benieuwd of kringloopboer daadwerkelijk wel boer is. Of een bedrijfsleider van een GroenLinks ideologie.
  Ik ben hartstikke blij met vogelaar. Twijfel nog tussen hem en BBB. Bbb is ook goed maar twijfel of ze daadwerkelijk in de kamer komen.
  Maar ik hoor graag van Bennie en kringloopboertje wie er beter zijn. Alle opties zijn open

 • @1

  Kringloopboer, wat we op gestemd hebben bijna 4 jaar geleden weet hier het hele gezin wel, met mooie beloftes van von Martels en zijn CDA en wat zijn we erin gestonken, nu dus de kans voor een ander om het wel proberen waar te maken.

 • Kringloopboer

  Nou alco dat is het hem nou juist .
  Ik ben ook geen fan van d66 maar de groot zegt wel hier sta ik voor en boeren die daar aan voldoen mogen verder .
  Hij is voorstander van het afschaffen van fosfaatrechten .
  Je kunt het met hem eens zijn of niet .
  Maar hij brengt wel het fatsoen op te vertellen waarvoor je tekende (als je op hem stemt)
  Dat doet vogelaar niet

 • Alco

  Oh de Groot ben je fan van.
  Een man die schreeuwt van halvering en niet eens door heeft hoeveel miljarden schade dat toebrengt aan bv. Nederland en hoeveel banen daarmee wel niet verloren gaan en onfunctionele fabrieken de verpaupering injaagt.
  Wordt eens wakker uit je droom man!!!

 • Maas1

  ....Vogelaar is niet de Groot en wat de Groot zegt zegt Vogelaar niet,doordat Vogelaar niets zegt zegt hij genoeg.
  de Groot zegt veel maar dat zegt niets...

 • piethermus1

  Of Jan Cees Vogelaar wordt gekozen ligt er aan hoeveel zetels FvD krijgt. Hij staat op plek 9. Hij heeft dit niet zelf in de hand. Hij krijgt een aantal stemmen. Maar hoeveel? Een aantal kiest hem, een aantal Caroline en ook andere partijen krijgen stemmen. Wij boeren gaan toch niet op 1 en dezelfde kandidaat stemmen. Is de kans groot dat hij in de Kamer komt? Dat ligt aan de strapatsen van Thierry, andere partijen en hoe het met corona gaat. Wat gebeurt er na de verkiezingen. Al het andere wat ik lees is eigenlijk geleuter en zijn praatjes voor de vaak, nutteloze luchtverplaatsing.

Laad alle reacties (51)

Of registreer je om te kunnen reageren.