Home

Nieuws 3 reacties

LTO: oplossing voor PAS-melder nu nodig

Het stelt LTO Nederland teleur dat het kabinet nog steeds geen oplossing biedt aan zogenoemde PAS-melders.

LTO-portefeuillehouder Trienke Elshof (Ondernemen in een gezonde omgeving) zegt in een reactie dat ze zich graag had laten verrassen als de minister voorstellen vanuit de sector had overgenomen.

‘Legaliseren, registreren, reduceren’

De stikstofplannen missen oplossingen voor de knelpunten waar ondernemers tegenaan lopen, vindt ze. Zorg dat de onzekere situatie voor PAS-melders wordt weggenomen, is haar oproep. “Legaliseren, registreren, reduceren. Dat is de enige route voor een eerlijk, effectief stikstofbeleid waarbij chaos wordt voorkomen.”

Lees ook: Accent op stikstof-innovatie

Niets gedaan met brandbrief

Minister Carola Schouten heeft in de ogen van LTO niets gedaan met de brandbrief van een grote groep landbouworganisaties, die nog eens hebben gewezen op de onzekere situatie voor de groep van zeker ruim 3.000 ondernemers. “Het ministerie van LNV spreekt op dinsdasg 13 oktober opnieuw de politieke wil uit om de situatie voor PAS-melders samen met de sector op te lossen. Dat is goed. Maar er is meer nodig: juridisch sluitende oplossingen voor alle ondernemers die te goeder trouw hebben gehandeld. Niet in een verre toekomst, maar nu.”

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Kringloopboer

  Net als bij de fosfaat dus
  1) legaliseren 2)dan registreren .3)dan reduceren .
  Hoe dat reduceren er uit gaat zien laat ze mooi in het midden .
  Waarschijnlijk latente ruimte weg dus en als dat nog niet genoeg is een korting voor alle bedrijven .

 • Kringloopboer

  Kunnen ze mooi alle volgas boeren en ( industrie zonder nb vergunning )uit de brand helpen en de latente ruimte weggeven aan de woningbouw en industrie .
  ECHT WEER LTO

 • Henk.visscher

  Je kunt er zeker van zijn dat ze straks met iets komen, dat wij als veehouderij die stikstof moeten leveren voor de pasmelders, ben er zelf trouwens ook een.

Of registreer je om te kunnen reageren.