Home

Nieuws 13 reacties

Carola Schouten op kandidatenlijst verkiezingen

Carola Schouten, minister van LNV en vicepremier, staat op de concept-kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede-Kamerverkiezingen van volgend voorjaar.

Daarmee geeft ze te kennen dat ze na haar ministerschap haar vroegere rol als Kamerlid weer op wil pakken. Schouten staat op plaats 2, achter lijsttrekker Gert-Jan Segers. Op nummer 5 staat Pieter Grinwis, boerenzoon uit Goeree en fractievoorzitter van CU-SGP in gemeente Den Haag. Op nummer 9 staat Hermen Vreugdenhil, nu fractievoorzitter CU-SGP in Provinciale Staten Noord-Brabant. De conceptlijst wordt 21 november op een digitaal te houden partijcongres van de ChristenUnie (CU) vastgesteld.

Boegbeeld van onze partij

Partijvoorzitter Piet Adema noemt Schouten in een persbericht ‘een bepalend boegbeeld van onze partij. Ik ben dankbaar dat ook Carola beschikbaar is voor de komende Kamerverkiezingen. Met haar optreden en werk heeft ze een plek veroverd in de harten van velen, zowel binnen als buiten de partij.’

Eerder maakte partijgenoot Carla Dik-Faber bekend dat zij niet terug wil naar de Tweede Kamer na de verkiezingen van volgend jaar maart.

Carola Schouten tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dit jaar. - Foto: ANP
Carola Schouten tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dit jaar. - Foto: ANP

Laatste reacties

 • maiskolf

  Help. Zijn we er nog niet vanaf.

 • Maas1

  .....Er kan een tijd komen dat we roepen..Help.. hadden we Schouten nog maar...houd daar rekening mee!

 • farmerbn

  Hoe vaak zou ze gejokt hebben?

 • Kelholt

  @farmerbn politici jokken niet. Ze hebben alleen veel vaker dan hun kiezers last van een haperend (selectief) geheugen.

 • Vhouder

  echt christelijk om judas carola te vergeven

 • Kringloopboer

  Ben het met maas 1 eens het kan nog veel beroerder
  Ze heeft het probleem stikstof voor zich uitgeschoven en voor de verkiezingen komt er ook geen definitieve oplossing .

 • farmerbn

  Stikstofprobleem moet je 20 jaar vooruit schuiven. Dan is het namelijk vanzelf opgelost. Wie melkt er nog koeien en heeft nog een intensieve veehouderij in 2040?

 • Maas1

  @farmerbn...in het jaar...verrek we zijn toch voedsel producenten wat wil men überhaupt dan nog eten?
  Voedsel goed voedsel zijn de essentiële bouw stenen voor lichaam en geest. Voedsel is een bron van leven en draagt bij aan vrede en veiligheid...maar goed ze zien maar het is hun leven.

 • maiskolf

  Juist . Voedselproducenten dat zou meer gewaardeerd moeten worden.

 • Vallei

  Carola heeft wel gedwongen inkrimping veestapel tegen gehouden. We gaan haar missen.

 • Attie

  Carola? een scheutje SGP bloed zou niet verkeerd zijn..

 • drikhend

  Liever Schouten dan de kwasten als van Aertsen en Brinkhorst. Deze waren waren in mijn ogen helemaal anti boer .Maar veel zaken hebben we in de landbouw en veeteelt zelf mede veroorzaakt of laten gebeuren en soms met medewerking van de overheid . Maar toen de markt voorzien was en de burger betaalbaar eten had en daarbij de welvaart steeg . Ging de burger onder invloed van politiek en groeperingen lasten van stank ervaren en later zijn daar dierziekten , milieu ,fijnstof en nu weer stikstof bij gekomen . Stapsgewijs zijn hier maatregelen voor ingevoerd . Onder zogenaamd protest zijn deze ingevoerd . Ag er werd verdiend en is nog altijd goed gekomen zo ging het stiekem toch wat de overheid wilde . En met wat belasting voordeel of een regeling . Werd dat aangewakkerd . Nu zit men met de lasten maar de opbrengsten blijven achter en het volgende dient zich weer aan . Naar mijn mening is er in verleden veel te weinig eenheid onder de boeren geweest om een vuist te maken tegen de overheid . En nu leek het even dat dit wel zou gaan gebeuren . Maar dit gaat weer niet lukken . Dus we zitten noch steeds in dezelfde boot . Waar van een partij is die vrijwillig uitstapt . Maar er zijn die het wel willen maar niet kunnen of mogen . En de rest vaart mee en zal zich aanpassen of moet op den duur ook uitstappen . Dit proces is al jaren aan de gang . En Schouten is ook maar een onderdeel van dit proces .

 • farmerbn

  Een minister is degene die het regeerakkoord uitvoerd. Ben benieuwd wie straks het regeerakkoord maken en wie dat wil uitvoeren. Kan zomaar tjeerd zijn. Stem dus met verstand.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.