Home

Nieuws 3 reacties

CU-Kamerlid Dik Faber stopt na verkiezingen

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber stopt na de verkiezingen met haar werk als parlementariër voor de ChristenUnie (CU).

Dat heeft de politica donderdagavond 1 oktober bekendgemaakt in een blog. Dik-Faber zit sinds 2012 in de Kamer en neemt sinds die tijd onder andere de landbouwonderwerpen voor haar rekening.

Dik-Faber zegt ‘nog een half jaar te knokken voor haar idealen’ en dan meer tijd wil hebben voor haar ouders en gezin en vooral ‘weer gewoon zichzelf te zijn’. Ze ziet dat zowel het politieke als het maatschappelijke debat is veranderd, dat er meer polarisatie en minder verbinding is, dat er vaker op de persoon wordt gespeeld en er minder inhoudelijk gedebatteerd wordt.

De CU-politica kijkt in haar blog terug op een aantal hoogtepunten uit haar Kamerlidmaatschap, waarbij ze onder andere het klimaatakkoord noemt.

Laatste reacties

 • deB.

  Het valt ook niet mee om een rol te spelen, die dwars tegen je geweten in druist... Het is een dom hypocriet wereldje, ver weg van de waarheid en praktijk.

  Ps. Waarom kunnen we de premium berichten ineens niet meer inzien, en lezen??

 • gjh

  deze dame heeft nog nooit iets nuttigs gezegd totaal geen toegevoegde waarde dit is wel positief nieuws voor ons allemaal. Ik las net christen unie is groen links met de bijbel het is krom maar wel zoals het is.

 • ENDE902

  Deze dame was zo eerlijk om in een interview met Boerderij aan te geven, dat volgens de Haagse mores de agrarische sector wat betreft ruimte en milieubelasting, was te gebruiken als oplossing voor andere sectoren. Waarschijnlijk is dit door collega politici niet in dank afgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.