Home

Nieuws 1 reactie

Voorraadverbod middelen komt niet in wet

Het voorraadverbod voor gewasbeschermingsmiddelen komt er niet.

De Tweede Kamer heeft dinsdag met een wijzigingsvoorstel van de Kamerleden Bisschop (SGP) en Von Martels (CDA) ingestemd. Het wijzigingsvoorstel kreeg steun van de regeringspartijen CDA, VVD en de oppositiepartijen PVV, FvD en het lid Van Haga. ChristenUnie en D66 waren wel voor een voorraadverbod.

Ook een verbod op de levering van middelen bestemd voor teelten die de afnemer niet zelf heeft, haalde de Plantgezondheidswet niet. Een wetswijziging van SGP‘er Bisschop en VVD‘er Weverling kreeg steun van de voltallige Kamer.

Tijdens de behandeling vorige week bleek al dat in het parlement bezwaar bestaat tegen deze onderdelen van de Plantgezondheidswet. De wet werd met algemene stemmen aangenomen.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Let op uw Saeck! Dit is slechts een eerste poging. Politici hoeven s'nachts en in de weekende niet op hun winkel te passen. Ergens op een onbewaakt moment zullen ze het opnieuw in stemming brengen. Achter de veilige muren van het Haagse Bastion is nooit honger.

Of registreer je om te kunnen reageren.