Home

Nieuws 13 reacties

Schouten: effect Green Deal op landbouw onduidelijk

De precieze gevolgen van de zogenoemde Green Deal van klimaatcommissaris Frans Timmermans voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid zijn nog niet duidelijk.

Landbouwminister Carola Schouten zegt dat de plannen van Timmermans nog ‘zeer algemeen’ zijn en een ‘nadere uitwerking behoeven’.

In een brief aan de Tweede Kamer geeft Schouten aan dat zij vindt dat er in de plannen, zoals ze op 11 december zijn gepresenteerd, belangrijke onderwerpen missen, zoals weerbare gewassen en reststromen. Schouten zegt dat ze volgende week bij de vergadering van landbouwministers zal duidelijk maken dat ze ‘uitkijkt naar een nadere uitwerking’.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Timmermans en Samson zijn de laatste 2 nagels aan de Europese doodskist. Het faillisement van de middenstand en de gewone man.

 • agratax(1)

  Hier is kennelijk weer sprake van de politiek over bekende "Proefballon". Hard roepen wat de massa / achterban wenst te horen om een Wit Voetje te halen en daarna gaan kijken wat de gevolgen zijn voor betrokkenen en de massa. Na de discussies binnen de politieke arena waar je dan je zin krijgt, kun je wijzen op het onvermogen van je tegenstanders, die niets begrijpen van de ernst van de situatie en de wereld daarmee richten de afgrond brengen.

 • agratax(1)

  Schouten spreekt over "Onduidelijk effect van Green Deal op landbouw". Ik vrees dat er geen mens in Europa rondloopt, die het Effect van Greendeal op landbouw, Europees milieu en Europese samenleving kan begrijpen.

 • @123

  Niemand kan berekenen wat het effect is van de green deal, maar we worden er wel mee belast.Je zou Timmermans eerder onder curatele zetten totaal waanzin om te denken dat je 1000 miljard uitgeeft en denkt dat je het klimaat kunt sturen.

 • GAJ VAN DEN BROEK

  Wat een negatieviteit.
  Bah.

 • veldzicht

  @gaj van den broek.Jij zal waarschijnlijk geen agrariër of andere zelfstandige zijn die keer op keer wordt bestookt met tegenstrijdige,nutteloze,onbegrijpelijke en vooral peperdure regelgeving .De boeren zijn het in ieder geval spuug zat. Alleen als je iedere maand een vast vorstelijk salaris op je bankrekening krijgt bijgeschreven reageer je zo als jij.

 • CRD00311919

  veldzicht mee eens

 • Firma Vellenga

  Ja, wij zitten al lange tijd te wachten op de nadere uitwerking. We hebben geen idee meer welke kant we uit moeten met bedrijf. Kom op.

 • Alco

  Green deal kan alleen maar uitgevoerd worden als er werkelijk noodzaak is en de verantwoordelijken bekend zijn.
  Daar is nog teveel onduidelijkheid over.

 • kanaal

  timmermans met pensioen is veel goedkoper.

 • aardappelboer

  weerbare gewassen daar zijn we toch al jaren mee bezig, schouten denkt dat je iets kunt verplichten wat er niet is. Enigste optie om weerbare gewassen te telen zijn die gewassen die de mens niet wil eten zoals gras, dat groeit altijd. Natuurlijk willen wij allemaal gewassen telen die zonder chemie kunnen, scheelt een hoop werk en geld maar het blijft een utopie. En wat hier niet is wordt wel ingevoerd uit het buitenland dus wat schiet je daar mee op. Schouten weet totaal niet waar zij over praat.

 • wienbemelmans

  Ik snap niet dat Schouten op elke foto zo met een lachende kop moet staan
  als of se ons uitlacht, onder tussen geloof ik dat.

 • wienbemelmans

  Ik snap niet dat Schouten op elke foto zo met een lachende kop moet staan
  als of se ons uitlacht, onder tussen geloof ik dat.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.