Home

Nieuws 8 reacties

RVO.nl maakt fosfaatrechten bedrijven openbaar

Vanaf 15 januari zijn de fosfaatrechten van bedrijven die deze rechten ontvangen hebben, openbaar.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) maakt vanaf 15 januari de fosfaatrechten openbaar van alle bedrijven die in 2018 van deze rechten hebben ontvangen.

Meststoffenwet

Dit meldt de dienst in een schrijven aan veehouders. Als reden wordt genoemd dat dit een verplichting is die voortvloeit uit de Meststoffenwet. Op de website van RVO.nl worden ook de gegevens getoond van al gestopte bedrijven en bedrijven die hun rechten hebben verkocht.

Bezwaar

De gepubliceerde gegevens kunnen nog worden gewijzigd als gevolg van juridische procedures. De publicatie blijft echter in stand. Bezwaar is wel mogelijk tegen vermelding van gegevens als die in strijd is met de Privacywet.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Meteen allemaal bezwaar maken ivm terroristendreiging en stalbezettingen.

 • Wat zijn ze toch druk om alles wat aan de boer gerelateerd is openbaar te maken , van alle industrieën weten nog niet eens de uitstoot is , ga daar eens achteraan.

 • en nu nog de kleur van m`n ondergoed

 • Zuperboer

  Als t RIVM dat moet regelen dan is t nog zeker 10 jaar wachten.......

 • Trot

  Hoe zo privacy wet geld niet voor boeren ?

 • Kelholt

  'Twee bedrijven hebben namelijk aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laten weten dat de stikstofdata vertrouwelijk zijn, en daarom niet gepubliceerd mogen worden.'
  Als twee bedrijven zonder sancties internationale verdragen kunnen schenden (Verdag van Aarhus: <>) dan hoeven veehouders zeker niet te accepteren dat er informatie over fosfaatrechten wordt gepubliceerd.
  Zoals @farmerbn zegt iedereen massaal bezwaar aantekenen!

 • agratax(1)

  Hoe maak je boeren anti overheid? Door hun bedrijfsgegevens op straat te gooien, als bestond er in dit land geen bescherming van bedrijfsgevoelige informatie en privacy wetgeving, die de burger en zijn bezit beschermen. Boeren behoeven geen bescherming terwijl iedere crimineel vrij uit gaat als in zijn aanklacht een miniem foutje zit.

 • Gat

  Dan collectief geen mestboekhouding, kringloopwijzer of meitelling nog inleveren. Dan hebben ze niks te publiceren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.