Home

Nieuws 7 reacties

FDF: trekkeractie om stikstof gaat niet door

De geplande trekkeractie in Den Haag op 5 februari gaat niet door. Dat maakt Farmers Defence Force (FDF) vrijdagochtend 31 januari bekend.

De actie-organisatie heeft dat vanuit tactisch oogpunt besloten, op de vergadering donderdagavond 30 januari met het Landbouw Collectief.

De analyse van de RIVM-cijfers gaat nieuwe inzichten bieden in de stikstofuitstoot

Donderdagavond ontstond er onduidelijkheid of FDF wel of niet zou protesteren en of FDF op 5 februari met de overheid in gesprek wil met de overheid over de stikstofmaatregelen. Daarover geeft voorzitter Mark van den Oever nu duidelijkheid. “De actie op 5 februari gaat niet door. Wel gaan we met het collectief en de minister om tafel. Maar we willen wachten met het sluiten van een deal. De analyse van de RIVM-cijfers gaat nieuwe inzichten bieden in de stikstofuitstoot. En daardoor kan het alleen maar beter worden voor de landbouw. FDF wil geen handtekening zetten onder maatregelen die gebaseerd zijn op feiten die niet blijken te kloppen.”

Per ongeluk verspreid

Over de publicatie van het persbericht waarin FDF de wens uitte om het overleg te staken, zegt Van den Oever: “Dat bericht is per ongeluk verspreid, dat had niet gemoeten. We waren nog in overleg met het Collectief over onze inzet.”

Laatste reacties

 • melkveehouder .

  Keurig!

 • bluemink

  verstandig besluit hoop ik.
  De overheid liegt en bedriegt maar de waarheid achter haalt het wel ,misschien een verstandig besluit voor de coalitie om de koffers te pakken .
  Stomme zet van Rutte en zijn zooi om het dramaspel het stikstofprobleem te noemen .Hadden beter een andere naam kunnen kiezen bv .boeren moeten wijken voor de rijken .

 • bouwsema

  T

 • a.westendorp1@hetnet.nl

  20 Februari einde Kabinet Rutte.
  Nu Rutte zich er mee bemoeit , kan niet alleen minister Schouten naar huis gestuurd worden . Zij bepleit maatregelen op valse gronden .
  Het RIVM geeft valse informatie , welke de minister gebruikt voor haar beleid en daarmee de kamer foute informatie geeft .

 • Gat

  Ministerie van justitie is alweer 1 grote lieg en bedrieg. Het wordt groot tijd om die topambtenaren naar huis te stampen en op een zwarte lijst met dat volk. Laat ze maar vuilnis prikken langs snelwegen.

 • NLiszinkendschip

  Er is helemaal geen stikstof crisis! Een bedachte hoax van de falende overheid.
  FDF, Agractie en het Collectief hebben zich mooi laten beetnemen. Gepruts ten top. En nu zijn ze uitgedreten met de acties. Bloed vanzelf wel dood... T landwerk begint ook weer. Sterven in harnas...

  Houd uw sociale media maar in de gaten. Er gebeurt nog wat door een andere nieuwe organisatie... Een die wel verder kijkt dan zijn neus lang is.... Tot binnenkort!

 • husky

  @zinkendschip, en is die nieuwe organisatie voor of tegen de boeren?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.