Home

Nieuws 10 reacties

FDF plant trekkeractie bij het Catshuis op 5 februari

Farmers Defence Force (FDF) vraagt haar achterban om 5 februari met de trekker te komen protesteren bij het Catshuis, de ambtswoning van de premier in Den Haag.

Die dag overlegt het Landbouw Collectief met landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte over de stikstofaanpak.

Den Haag moet op zijn grondvesten schudden

Farmers Defence Force is een van de 13 partijen van het landbouwcollectief, maar vraagt nu aan ‘de strijders’ om op 5 februari druk te zetten op de bewindspersonen en massaal naar Den Haag te komen. “Den Haag moet op zijn grondvesten schudden”, aldus Mark van den Oever in zijn oproep aan de boeren.

‘Achterkamertjespolitiek’

Van den Oever schrijft dat hij ziet dat de boeren niet serieus worden genomen. Hij verwijt de bewindspersonen dat ze ‘in hun achterkamertjes zitten te werken aan achterbakse plannetjes’, die schadelijk zijn voor boerenbedrijven. Als voorbeeld noemt hij de onduidelijkheid over het al dan niet bereiken van een akkoord tussen de collectieve partijen en het ministerie, halverwege december. 5 februari is wat hem betreft ‘Judgement Day’.

In november kwamen spontaan tientallen boeren, al dan niet met trekkers naar het Catshuis om hun ongenoegen te uitten.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • jfvanbruchem1

  als ze maar met de trein gaan

 • Bertus Buizer

  Laat Farmers Defence Force met deze intimiderende actie niet zien dat zij zo geen serieuze overlegpartner van de overheid kan zijn?

  De problematiek lijkt mij sowieso al te verontrustend, veelzijdig en complex om het nu op een akkoordje met FDF of het daaraan gelieerd landbouwcollectief te gooien. Daar zijn de boeren in het algemeen niet mee geholpen. Zij zijn gebaat bij een consistent duurzaam landbouwbeleid. Daarin voorziet in ieder geval niet het plan dat het landbouwcollectief in november aan de minister presenteerde.
  Zie (open URL): bit.ly/2NXo7zn

  In dagblad Trouw van 12 december staat een interessant interview met de biograaf van Sicco Mansholt onder de titel "Met de protesterende boeren had Sicco Mansholt wel raad geweten". Mansholt kreeg later namelijk spijt van zijn beleid en propageerde voortaan ecologisch verantwoorde landbouw. Boeren moesten volgens hem niet tegen de natuur werken !
  Zie (open URL): bit.ly/2TVjx8y
  .

 • molentje

  Farmers Doet Fout van deze actie krijg je spijt.Ze kunnen er in Den Haag beter een maandje langer over doen dan weer met zo'n half gebakken voorstel komen.

 • Bennie Stevelink

  De tekst waarmee de actie door FDF aangekondigd wordt is ronduit bizar.

 • Alco

  De media lezend en kijkend is er nog niets veranderd.
  En laten we duidelijk zijn:
  We willen echt niet met grof geweld iets wat krom is recht buigen.
  Nee we willen gehoord worden en rechtvaardig behandeld worden.
  We zijn al veel te lang gekleineerd door allerlei Haagse proleten.

 • veldzicht

  Het over grote deel van de media staat niet achter de boeren.Meer van; logisch dat boeren protesteren, maar het is toch echt nood zakelijk dat de boeren worden aangepakt om nog iets van de natuur te redden en de klimaatopwarming tegen te gaan ,en de boeren worden weggezet als probleem ontkenners die het liefst op de oude voet door gaan het klimaat te verzieken.Ondanks alle protesten heb ik toch het gevoel dat het ,wat landbouw betreft ,een verloren zaak is.Bij de overheid en de milieu en natuur beweging zitten teveel goed geschoolde pientere mooi praters daar winnen die boeren het echt niet van.De overmacht is te groot.

 • 306lsa

  veldzicht @ ik hoop toch echt niet dat we met zijn allen de moed niet opgeven je heb gelijk dat het verhaal gespind is van de media zoals je zelf ook aangeeft

  misschien moesten we wel overal in elk dorp en stad posters plakken met het positieve verhaal en ook hoe wij vinden dat we in de hoek worden gedreven ?
  op blue tiger (youtube )ging het er over waarom de politiek/media zo anti boer is ?
  een lied zingen zoals alco doet is ook super hoop dat die ook op youtube komt want ik heb geen face book
  ik heb 1 liedje gezien op youtube en vond die echt heel leuk ,misschien winnen we zo onder andere ook de "oorlog tegen de beschuldigingen die we niet terecht vinden"

  het helpt denk ik alleen als we ons verhaal goed kunnen doen (de actie )

 • Alco

  Bel mij maar even @306lsa kun je ze alle vier krijgen. Niet direct want ik moet nu naar de voetbal.
  06 27273345.

 • Henk.visscher

  we moeten blijven knokken om de waarheid bij de burger te krijgen, we moeten wel zuinig om gaan met actiedagen,als iets te vaak gebeurd word een mens het zat, dus we moeten slim actie voeren om het grote publiek te bereiken

 • Henk.visscher

  ik zou b.v deze actie niet voeren op de overlegdag, maar ik zou die een week later inplannen met de opmerking dat de actie alleen doorgaat als er bij het overleg niet naar ons word geluisterd en er word doorgegaan met achterbaks achterkamerpolitiek

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.