Home

Nieuws 17 reactieslaatste update:31 jan 2020

FDF overweegt stikstofoverleg 5 februari af te blazen

Farmers Defence Force verwacht nieuwe inzichten in de stikstofcijfers en vindt het daarom nu zinloos om met de overheid in gesprek te gaan over maatregelen.

* Dit bericht is gedurende de avond aangevuld met nieuwe informatie

FDF bespreekt op donderdagavond 30 januari met het Landbouw Collectief om op 5 februari niet in gesprek te gaan met het ministerie over de stikstofmaatregelen. Dat maakt Farmers Defence Force bekend aan haar achterban via interne whatsappgroepen. Kort na publicatie laat het bestuur weten dat het bericht per ongeluk is verspreid.

Andere kijk op het stikstofdossier

De actie-organisatie meent dat de inhoud van de analyses van de RIVM-cijfers door het Mesdagfonds, een ‘heel andere kijk’ op het stikstofdossier zal geven. FDF zegt dat ‘hieruit zal blijken dat de basis waarop de overheid haar stikstofbeleid tot nu toe heeft gebaseerd niet klopt’. Wat FDF betreft is ‘elke afspraak aangaande dit dossier daarom onverstandig’. De analyses zullen op 20 februari worden gepresenteerd, pas daarna willen de boeren weer in gesprek met het ministerie over stikstofmaatregelen.

Trekkeractie 5 februari

FDF vergadert donderdagavond met het Landbouw Collectief of de gesprekken met de regering doorgaan. Jeroen van Maanen meldt dat de trekkeractie op 5 februari in ieder geval doorgaat.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • kleine boer

  goede aktie fdf eerst duidelijkheid dat klopt precies dan heb je pas de goeie kaarten in de handen

 • nieuwkobus

  Let op , het werkelijke verhaal achter het stikstof dossier is niet stikstof ,maar het linkse verhaal om de agrarische sector de nek om te draaien .

 • boerderij12

  top besluit fdf

 • Firma Vellenga

  De analyses zullen op 20 februari worden gepresenteerd. Hoe gaat dat dan verder? Ze gaan natuurlijk alles verdraaien en ontkennen. Kan je dan met die Analyses naar de rechter stappen?....

 • Alco

  Hiermee laten ze zien dat ze respectvol willen zijn.

 • melkveehouder .

  Strategisch slimme zet lijkt me dat. Eerst duidelijkheid op 20 februari door het Mesdagfonds en pas dan met het voltallig Landbouw Collectief aan tafel bij Rutte. Daar kan een weldenkend en eerlijk mens toch niets tegen hebben?

  Als vervolgens acties nodig zijn valt dit ook de burger eenvoudig uit te leggen. Acties vooraf werkt contra productief en geeft de overheid een stok om mee te slaan!

 • 306lsa

  de Jensen show vanaf de 19 minuut tot plus minus 28 minuut gesprek met FDF (Mark van den Oever)
  (aflevering 96 op youtube ) wat gaan ze doen de protesten en hoeveel doen er mee enzo

 • kraats

  Voorleggen aan de rechter ??? Kun je in Nederland net zo goed aan D-66 vragen wat ze er van vinden. Schijtvolk

 • ,

  Als ze gaan wachten op 20 februari heeft LTO alles al geregeld.

 • Henk.visscher

  Gewoon dat gesprek aangaan, vasthouden aan de gestelde eisen, je kunt altijd een punt opnemen dat als mocht blijken dat de cijfers van het Mesdag laten zien dat de stikstofuitstoot heel anders is, dat daar dan rekening mee moet worden gehouden, als je wacht, drukken ze er nog meer regels door.
  Laat Nederland zien dat wij betrouwbaar zijn en dat de overheid zich niet houdt aan de gemaakte afspraken met het collectief

 • Zuperboer

  @Henk.visscher; Rutte is een zéér betrouwbare man, dus daar kun je wel een afspraak onder voorbehoud mee opnemen.....Hahahaha. We hebben lang zat moeten wachten op de cijfers van het RIVM, dus 15 nachtjes extra kan men na al dat traineren ook nog wel wachten. Eerst de bevindingen presenteren en dan pas verder praten. Dat is de weg. De tijd is aan onze zijde, wan men wil wat van ons. Zo werkt het in de handel. Deze situatie is nieuw en ontstaan doordat de sector als collectief is gaan optreden. Nu is het tijd om stap voor stap onze situatie uit te bouwen. Dus doordacht en met zelfvertrouwen. Het gaat om de toekomst van veel oprechte en hard werkende ondernemers die ons land op de kaart hebben gezet. Vergeet niet dat juist de landbouw al jaren (30) correct met N en P om gaat, er veel kennis van heeft en aktief aan de vergunde situatie heeft gewerkt. Dat moeten we nu laten UITBETALEN. Niet door haast, maar door FEITEN te laten gelden.

 • Peerke1

  Vadertje Overheid staat nou eenmaal niet bekend als zeer betrouwbaar. Dus uitkijken met afspraken maken!!!!

 • Henk.visscher

  Je moet samen met Schouten voor de camera en de punten langs lopen zodat het vast ligt, dan kan heel Nederland zien of Schouten haar woord houdt

 • Henk.visscher

  Zuperboer, er zijn al punten die Schouten heeft doorgevoerd en die moeten worden teruggedraaid, dus dat word al moeilijk zat, de pasmelders is ook nog niet definitief geregeld, dus dat soort zaken kun je het alvast over hebben, je tekent toch direct niet

 • Zuperboer

  Stikstofclaim.nl is niet voor niets opgericht. Tot nu toe zijn de bevindingen die door het Mesdagfonds naar buiten worden gebracht opmerkelijk te noemen. De hele Stikstof-zaak is al vanaf dag 1, de oprichting van de Natura 2000 gebieden een naar fraude riekende aangelegenheid. Tijd voor de totale RESET. 20 Februari is hét moment en vanaf dan kan men óf kiezen voor de feiten die dan voor liggen of via de juridische weg wandelen. Tijd van sollen met de belangen van de landbouw is historie én dat hebben we nu in eigen hand. Schouten kan nog vaak zat voor de camera's verschijnen óf haar conclusie trekken........

 • @1

  Zuperboer, een parlementaire onderzoek hiernaar zou niet verkeerd zijn ,toch wel opmerkelijk dat al diegene die aan het begin van natura 2000 ontwikkeling via de overheid en Natuurmonumenten ,dan postcodeloterij om het geld er in te pompen ,nog steeds na zoveel jaren het hardst roepen voor sanering vd landbouw tbv natura postzegels.

 • haj146

  Idd zuperboer. Nu wachten op het mesdagfonds en wanneer straks blijkt dat het 1 grote leugen is dan kunnen we de trekkers starten. En net zolang afdwingen dat de boeren weer regeren. Dit land is verder compleet verstrooid en moet een grote reset hebben. Alleen al jette afgelopen week op tv.... haalt je toch het bloed onder de nagels weg dat vieze stuk stront

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.