Home

Nieuws 7 reacties

DDB wil duidelijkheid van voorzitter BoerenNatuur

De Dutch Dairymen Board (DDB) wil duidelijkheid van de voorzitter van BoerenNatuur over zijn deelname aan de Boerenraad.

Volgens de DDB is niet duidelijk wanneer Alex Datema optreedt als voorzitter van BoerenNatuur of als woordvoerder van de Boerenraad. Dat schrijft DDB-voorzitter Sieta van Keimpema in een open brief aan het bestuur van BoerenNatuur en Datema.

Onduidelijkheid

Volgens de DDB is BoerenNatuur een uitvoeringsorganisatie namens veertig collectieven in Nederland voor het stelsel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Het is uitdrukkelijk geen belangenorganisatie, stelt de DDB. Daarover zijn volgens de DDB afspraken gemaakt met LTO. Volgens de DDB ontstaat nu onduidelijkheid over de positie van Datema als voorzitter van BoerenNatuur en als woordvoerder van de Boerenraad.

Datema: nog geen reactie

Alex Datema geeft aan dat hij de brief van de DDB heeft gelezen, maar gaat er nog niet inhoudelijk op in. Volgens Datema is de brief gericht aan het bestuur van BoerenNatuur en zal daarom worden behandeld in de eerstvolgende bestuursvergadering medio januari. “Indien nodig zal er dan een reactie komen”, aldus Datema.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Voor mij is niet duidelijk wanneer Sieta optreedt als bestuurslid van FDF en wanneer zij optreedt als voorzitster van DDB.

 • jaantjes1

  Dhr. Stevelink, dit artikel misschien iets beter lezen. Misschien nog een keer overlezen voor je reactie plaatst. Dhr. Esselink is heel duidelijk. Als je het dan nog niet snapt misschien schoolgeld terug halen. Spijtig

 • Bennie Stevelink

  @jaantjes1, dat verandert niets aan mijn punt. Boerennatuur is een uitvoeringsorganisatie en Boerenraad een belangenorganisatie. Je kunt volgens Sieta niet beiden vertegenwoordigen omdat dan niet duidelijk is wanneer je welke pet op hebt. Daar heeft ze inderdaad gelijk in.

  De DDB is een gespecialiseerde melkprijs organisatie die zich specifiek richt op coöperaties (de melkprijs bij particuliere melkverwerkers bemoeit de DDB zich niet mee).
  De FDF is een belangenorganisatie die zich specifiek richt op overheidsbeleid. Maar in de praktijk bemoeien ze zich ook met zuivelcoöperaties. Ze wilden in Denekamp zelfs aan de ledenvergadering meedoen. Als Sieta zich met zuivelcoöperaties bemoeit heeft ze dan de DDB pet of de FDF pet op?
  Ik zie hier dezelfde onduidelijkheid.

  Dit past in de lijst van tegenstrijdigheden waar ik de laatste tijd al verschillenden van opgesomd heb.

 • wvdweijden1

  Zijn er niet nog meer dubbele petten?
  Wat bijvoorbeeld te denken van Aalt Dijkhuizen?
  Hij was tot 1 januari voorzitter van zowel de Landbouwcoalitie als
  van de Topsector Agro&Food.

 • farmerbn

  We kunnen ook afspreken dat je even meldt met welke pet je spreekt? Kan iedereen lekker doorgaan en heeft iedereen duidelijkheid.

 • wvdweijden1

  Precies, zo simpel kan het zijn.
  Totdat functies elkaar gaan bijten.

 • J en M

  Ja, ook duidelijkheid van Sieta!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.