Home

Nieuws 3 reacties

Tientallen natuurvergunningen veehouderijen vernietigd

Alle door de provincie Noord-Holland aan veehouderijen verleende natuurvergunningen die hun basis ontlenen aan het Programma Aanpak Stikstof (PAS) zijn deze week door de rechtbank Noord-Holland vernietigd.

Het gaat om 29 natuurvergunningen. De rechtbank kwam tot deze beslissing naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State die op 29 mei oordeelde dat natuurvergunningen niet mogen worden verleend op basis van het PAS. De provincie Noord-Holland zal nu nieuwe besluiten moeten nemen op de aanvragen om verlening van een natuurvergunning, concludeert de rechtbank. De kans dat die nieuwe aanvragen gehonoreerd zullen worden, is er onder de huidige wetgeving niet.

Laatste reacties

  • kleine boer

    Komen er nu ook nog met terugwerkende kracht bekeuringen voor op de snelwegen waar 130 is gereden? Of meer vlieg bewegingen en daar naheffing op....

  • ENDE902

    @kleine boer,
    Scherpe opmerking. Als er nog beeldmateriaal is, moet dit mogelijk zijn. Hiermee neemt de aandacht voor dit probleem ook verder toe.

  • Rutte maakte vandaag bekend dat dit kabinet 1 miljard euro wil uittrekken voor de woningbouw om het woningtekort wat hij zelf gecreëerd heeft te doen verminderen, eerst honderd duizenden mensen binnen laten en dan klagen over het woningtekort en waar moet deze ruimte vandaan komen en de benodigde N ,juist de landbouw je wordt niet voor niks doodgegooid met de vermindering van de veeaantallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.