Home

Nieuws 5 reacties

LNV lanceert platform ‘Omslag naar Kringlooplandbouw’

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening (LNV) heeft – als onderdeel van de visie op kringlooplandbouw van minister Carola Schouten – vandaag de website ‘Platform voor Omslag naar Kringlooplandbouw’ gelanceerd.

Op de website kan de transitie naar kringlooplandbouw gevolgd worden. Dat meldt het ministerie van LNV.

Op het platform wordt in tekst, beeld en geluid ingegaan op ervaringen van veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers die de omslag naar kringlooplandbouw gemaakt hebben. Het betreft zowel positieve, uitdagende als ook frustrerende trajecten die de boeren meegemaakt hebben bij de omslag. De bedoeling is dat de verhalen handvatten bieden voor boeren die ook de omslag willen maken, en waar zij dan op moeten letten. Elke week zullen er nieuwe verhalen toegevoegd worden aan het platform, wat uitgebreid gaat worden met een nieuwsbrief.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Morgen kan ze de betrokkenen mooi aanspreken op t Malieveld

 • Alco

  Het is gewoon zand in de ogen strooien. Met een mooi woord: "Kringlooplandbouw".
  Echte kringloop is echter de bemesting met afvoer op elkaar afstemmen.
  En dat kan niet met de gestelde normen.

 • nvanrooij1

  Een van de voorbeelden op de website is het varkensbedrijf van Annechien ten Have. Gisteren bij Yvon Jaspers gezien hoe de situatie nu is bij dat bedrijf. Ondanks dat ze 2 sterren hebben wordt het vlees gewoon als gangbaar afgezet, omdat de consument niet bereid is een meerprijs te betalen. Triest voor de familie ten Have en zo gaat het met de meeste voorbeelden . Kringloop is al in een hele hoop sectoren van de landbouw. Maar de consument laat het afweten en uiteindelijk opereren we ook nog op een wereldmarkt.

 • Marowak

  Als ik het goed begrijp bestaan er verschillende kringlopen naast elkaar. Meststoffen en voedingsstoffen kringloop. Economische kringlopen. Co2, N, O kringlopen. Natuur kringlopen. Wie houd het overzicht en toezicht dat alles in overeenstemming met elkaar is en dat alles eerlijk verloopt?

 • tinusje

  kringloop doen we al jaren dus wat is dit voor gezeur?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.