Home

Nieuws 11 reactieslaatste update:9 sep 2019

Boeren mishandelen NAK-controleur

Een controleur van de NAK is woensdagmiddag 4 september mishandeld door 2 boeren.

De controleur was aan het werk en reed over een akker, op de terugweg van zijn werk op een achterliggend perceel. De eigenaars van die grond zijn verdachte, vader en zoon van 71 en 41 jaar.

NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed) beschrijft dat het volgende is voorgevallen: ‘de controleur heeft het perceel van de vermeende daders overgestoken, om bij het perceel van de NAK-klant te komen. Hij was in de veronderstelling dat dit perceel ook toebehoorde aan de gebruiker van het pootgoedperceel dat hij had gecontroleerd. Dat bleek niet het geval. Het perceel waar hij overheen reed was van een andere eigenaar’.

Politie ingeschakeld

NAK zegt op zijn website dat de controleur daarna ernstig mishandeld is achtergelaten in het veld. De man heeft zelf de ambulance gebeld. De controleur is inmiddels uit het ziekenhuis en moet thuis verder herstellen. NAK zegt aangeslagen te zijn door het incident. Om te bepalen of en wat er is nodig is, wacht de NAK de resultaten van het medische en politie onderzoek af, en het gesprek met de controleur.

Laatste reacties

 • Bolder01

  Heeeeeelemaal niet erg hoor, zij menen dat ze alles mogen en kunnen veroorloven ,EEN CURSUS volgen zou heel goed zijn, zodat ze met de boeren die al jaren onder stres moeten werken om kunnen gaan,,DIT KUN JE VERWACHTEN ALS MEN GEEN VUILE HANDEN WIL KRIJGEN , EN VROEG IN DE MIDDAG THUIS WIL ZIJN🤔

 • Zuperboer

  Voor geweld is nooit een legitieme reden Bolder01. NOOIT

 • erik1967

  Bolder01, schaam je voor zo'n reactie! Geweld is niet goed te praten.

 • stocksterhorn1

  Iemand die een NAK controleur mishandelt heeft vermoedelijk op z'n minst iets te verbergen.

 • drikhend

  Niet slim wat deze twee heren gedaan hebben . Lost niets op maar roept wel de gedachte op die beste stocksterhorn1 schrijft .

 • Jan-Zonderland

  Volgens het verhaal in de krant was de contoleur bij de buurman van de 2 heren en reed hij terug over hun land waar hij ook de openbare weg had kunnen nemen. De heren spraken hem daar opaan waarna een woordenwisseling volgde en de controleur een van hen een due gaf. Daarna liep het uit de hand.
  Sommige mensen zijn er absoluut niet van gediend dat anderen over hun land/kavelpad rijden als het niet nodig is en/of er geen toestemming voor verleend is. Helaas liep het hier uit de hand maar het blijkt wel weer dat het verhaal 2 kanten heeft.

 • Mbmb

  Ik praat geweld niet goed, maar ik heb twee keer controles meegemaakt van nvwa 'ers die er alleen op uit waren om me te grazen te nemen. Controles die 3 dagen duurden, en maar zoeken naar een klein foutje. Hele bedrijf afgespeurd, elke meter land. Nagenoeg niets gevonden, iets over haarkleur. Dit was genoeg om mij over de rooie te helpen, ik wilde ze te lijf gaan. Tegengehouden door mn zoon, en maar goed ook. Met welk recht wordt je als crimineel behandeld als keurig net bedrijf. Ging er gewoon om toeslagrechten af te pakken. Niet gelukt maar ik heb er lang last van gehad.

 • drikhend

  Beste Mbmb Zeer verstandigge zoon en u ziet zelf ook in . Het is helaas zo dat degene die gekontroleerd wordt alles op orde moet hebben . En het bij de overheid soms grote puin zooi is ; De minister wil niet voor niets ingrijpen bij de NVWA en dat heeft niet alleen met IT te maken . En dat is ook bij een UWV ,CBR ,Belatingdienst en wie weet waar nog meer . Als je daar te laat meld of aanvraagd of net wat dan ook mis je uitkering of rijbewijs of boete betalen . Blijkbaar is dat normaal als hun dat hebben . Komt door mensen en geldgebrek of wat dan ook . Dus hun kunnen er niks aan doen . Maar de burger zit met de blaren als mis gaat . Maar boos worden mag niet want als zij fout maken of achter lopen want daar kunnen ze niets aan doen . De burger mag niet te laat indienen enz. Want valt deze buiten de boot of in de prijzen met boete of alles kwijt . Kan dan begrijpen dat irritatie onstaat tegen alle soorten controle of burokraten . Maar met geweld los je niets op ook al sta je in je recht . In mijn ogen heeft de burokratie te veel macht gekregen en is de overheid als controle instantie de regie kwijt . Het moet zo zijn dat mensen bij controle gecontroleerd worden op eerlijkheid en onbewuste gemaakte fouten moeten zonder meer gewoon hersteld kunnen worden . De overheid moet er niet zijn om mensen te grazen te nemen . Maar zorgen dat land goed bestuurd wordt .

 • pinkeltje

  NVWA = NAK?

 • boercees

  Beste Lydia , ik heb al niet zo'n hoge pet op van redacteuren ;-) .
  Maar als je de bericht van het NAK LEEST staat daar 71 jarige vader en 41 jarige zoon en niet vader 41 en zoon 17 . Kwestie van je bronnen checken .

 • LydiaBoerderij

  Hoi Boer Cees, de NAK heeft haar bericht ge-update en dat zal hierboven ook gebeuren. Bedankt voor je oplettendheid! Groet, Lydia van Rooijen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.