Home

Nieuws 4 reacties

Actievoerders: vergunning is rond, nu geld nodig

De organisatie van de Agractie, de protestactie in Den Haag, zegt de vergunning voor de actie rond te hebben. Voor de verdere facilitering heeft de organisatie € 115.000 nodig.

Ook zullen verschillende Kamerleden van de vaste commissie Landbouw in de Tweede Kamer de actie opluisteren. Arjen Schuiling, weet ‘100% zeker’ dat de minister er volgende week dinsdag 1 oktober ook bij zal zijn. Desgevraagd laat het ministerie weten dat er contact is met de organisatie, maar dat er nog geen beslissing is genomen of Schouten opwachting zal maken.

Steun van regionale bedrijven

Intussen steunen steeds meer (regionale) bedrijven de actie, door bijvoorbeeld vervoer van mensen of trekkers naar Den Haag te regelen of te bekostigen. Bijvoorbeeld mechanisatiebedrijf Duport en De Graafschap Dierenartsen uit Vorden.

Verder is de organisatie bezig met het regelen van een podium met schermen, beveiliging en stroomvoorziening. Hiervoor is dus meer dan een ton nodig. Wie een bijdrage wil leveren, kan dat doen via de Doneeractie.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • .....

  Het zou goed zijn als Tjeerd de Groot zijn plannen toelicht tijdens de demonstratie

 • farmerbn

  Rotte eieren meenemen dus!!

 • agratax(1)

  Vrees dat Tjeerd de Groot niet veel verder kan komen dan; "Economie moet door mensen moeten wonen en milieu moet gespaard en daarom sluiten we deuren van veel veehouderijen". Ik vrees dat hij als zoveel politici geen antwoord heeft op de vragen "Wie betaalt deze bedrijfssluitingen" en " Wie betaalt al de mensen die ontslagen worden bij de toeleveringsbedrijven en de afnemers".

 • koestal

  Boeren kunnen ook wel stoppen met weidevogelbeheer,want de politiek en de burgers willen de weilanden vol bouwen met huizen en wegen,is de laatste jaren al veel teveel gebeurd en dan maar klagen dat er zo weinig weidevogels zijn ,de burgers zitten er zelf boven op.

Of registreer je om te kunnen reageren.