Home

Nieuws 2 reacties

CBL: supermarkt doet al genoeg aan streekproducten

Supermarkten doen genoeg om streekproducten aan te bieden, zegt het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel.

Het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) vindt dat supermarkten zich nu al voldoende inzetten om streekproducten aan te bieden. Dat vertelt een woordvoerder als reactie op de Kamerbrief van minister Schouten eind vorige week.

Lees verder onder de tweet

De minister moet met haar missie om een beter verdienmodel voor de boer te vinden, niet op de stoel van de supermarktondernemer gaan zitten, vindt het CBL. Directeur Marc Janssen heeft dit statement ook gemaakt in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Veel samenwerkingen tussen boeren en supermarkten

“Een ondernemer kan zich juist onderscheiden door het aanbod van mooie streekproducten, dus als er vraag naar is, zullen ze dat echt wel doen,” zegt de woordvoerder. Bovendien zijn er al veel samenwerkingen tussen boeren en supermarkten. Boeren en supermarkten maken daar zelf afspraken over en houden zo de keten kort.

Laatste reacties

  • vleeskipje

    Meneer Marc Janssen zei in nieuwsuur letterlijk: Het was beter als de boer en de supermarkt dat "spelletje samen spelen". Zo zien ze dat bij de grote supers, spelen met de boerenproducent. En in dat straatje past bemoeienis er niet bij voor meneer Janssen zijn club. Het wordt heel lief door hem gebracht op TV, maar het zijn bloedzuigers die meneer Janssen en de leden van zijn club.
    Goed dat er een minister is die ons een steun in de rug wil geven, want die Janssen die doet weinig voor ons hoor. Die loopt er geheel voor eigen carrière en die van de supers.

  • Maas1

    Moeten we ons blikveld als boeren ook niet eens verleggen van de supermarkt waar de huisvaders en moeder hun boodschappen halen,naar de grote keteraars van bedrijfs / kantoor kantine's en daar de mogelijkheid geven dat de medewerkers hun boodschappen naar het werk gelijk mee kunnen nemen enz enz. In plaats van de hand op houden moet het anders, meer marktmacht naar de boer voor een eerlijk verdienmodel. De burger goedkoper en de boer meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.