Home

Nieuws 2 reacties

Veel droogtesubsidie boeren blijft liggen

Miljoenen aan droogtesubsidie voor boeren blijven op de plank liggen, meldt BNR Nieuwsradio.

Hoewel veel boeren voor het tweede jaar op rij last hebben van de droogte en met misoogsten kampen, staan zij niet in de rij om een weersverzekering tegen de schade af te sluiten. Slechts 1.800 van de ongeveer 18.000 boeren verzekert zich tegen droogte, heeft de zender uitgezocht. Daardoor blijft dit jaar € 3 miljoen van de begrote € 15 miljoen aan subsidie op de plank van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) liggen. Ook vorig jaar bleef al geld liggen.

Gesprekken over lager eigen risico worden gevoerd

Volgens boeren is de weersverzekering erg duur, wat zou komen door de assurantiebelasting van 21%. LTO Nederland verwacht dat de deelname zal toenemen, wanneer volgend jaar die belasting wordt afgeschaft. Directeur Jan Schreuder van verzekeraar Vereinigte Hagel hoopt op de invoering van een lager eigen risico en laat BNR weten daarover in gesprek te zijn met de overheid.

Laatste reacties

  • agratax.1

    Welke Nederlander verzekert zich voor schade als hij weet dat 30 % voor eigen kop is en de meeste schadegevallen ver onder deze drempel ligt. Ik denk dat geen Nederlander een dergelijke verzekering afsluit. Waarom een ondernemer (boer) dan wel??? De kans op een NIET is te groot.

  • eenvoudige boer

    Als iets interessant is doen de boeren wel mee. Valt me trouwens nog mee dat er zo'n 1800 boeren meedoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.