Home

Nieuws 3 reacties

Schouten: minder middelengebruik is nodig

Er is extra inspanning nodig om te zorgen dat oppervlaktewater en drinkwater minder worden belast met chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Dat zegt landbouwminister Carola Schouten naar aanleiding van de tussenevaluatie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over het gewasbeschermingsmiddelenbeleid (Nota Gezonde Groei, Duurzame Oogst).

Doelen in 2023

Het PBL zegt dat de doelen die in 2013 zijn gesteld, bij voortzetting van het huidige beleid niet in 2023 worden gehaald. Weliswaar wordt er vooruitgang geboekt, maar op gebied van waterkwaliteit, arbeidsveiligheid, biodiversiteit en geïntegreerde gewasbescherming zijn extra inspanningen nodig om de doelen te bereiken, aldus PBL.

De minister erkent dat. Zij praat met betrokkenen in de sector, onder andere om te zorgen dat het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen wordt teruggedrongen.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Er worden zoveel doelen niet gehaald. Denk daarbij aan de luchtkwaliteit in grote steden en naast snelwegen. Ook het oppervlaktewater in de Randstad is niet schoon genoeg door lekkende riolen. Er moet nog zoveel gebeuren dus de overheid hoeft helemaal niet naar de landbouw te kijken. Doe eerst wat je zelf moet doen, overheid.

 • eja

  ach maar onze pluche klevers van lto laten het gewoon weer gebeuren.
  let op mijn woorden!!

 • eltjo.huizenga1

  Het effect van maatregelen om het oppervlaktewater minder te belasten, is pas op termijn merkbaar. De maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen, zullen laten zien dat er al veel wordt en is gedaan. Geef deze maatregelen de tijd om te laten zien wat ze opleveren voordat er nieuwe maatregelen worden geïmplementeerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.