Home

Nieuws 5 reacties

Meerdere akkers in Zuiden en Oosten afgebrand

Door de hitte kon het vuur snel verspreiden.

Meerdere akkers zijn afgelopen week afgebrand. In Nijmegen (Gld.), Nieuwerkerk (Zld.) en Oostrum (L.) vlogen velden in brand. Het ging hierbij om enkele hectares. Dit melden verschillende plaatselijke media.

Lees verder onder de foto.

De hulpdiensten zijn donderdagmiddag 25 juli uitgerukt voor een brand in een weiland aan de Vreehorstweg in Winterswijk. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De brand had zich door de droogte en de warmte snel verspreid. De brandweer had lang nodig om de brand te blussen. Ook werd een drone ingezet om de brand vanaf boven te bekijken. De brandweer kwam met drie blusvoertuigen en een watertankwagen ter plaatse. Een vierwielaangedreven blusvoertuig kwam vanuit Haaksbergen ondersteuning bieden. Tevens is de brandweer van Aalten, Groenlo en Eibergen ook ter plaatse . De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wegen in de omgeving waren in verband met de bluswerkzaamheden en rookontwikkeling tijdelijk afgesloten. - Foto: GinoPress B.V.
De hulpdiensten zijn donderdagmiddag 25 juli uitgerukt voor een brand in een weiland aan de Vreehorstweg in Winterswijk. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De brand had zich door de droogte en de warmte snel verspreid. De brandweer had lang nodig om de brand te blussen. Ook werd een drone ingezet om de brand vanaf boven te bekijken. De brandweer kwam met drie blusvoertuigen en een watertankwagen ter plaatse. Een vierwielaangedreven blusvoertuig kwam vanuit Haaksbergen ondersteuning bieden. Tevens is de brandweer van Aalten, Groenlo en Eibergen ook ter plaatse . De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wegen in de omgeving waren in verband met de bluswerkzaamheden en rookontwikkeling tijdelijk afgesloten. - Foto: GinoPress B.V.

Landbouwvoertuig

In Winterswijk (Gld.) brandde 25 hectare graan en een stukje bos af. De brandweer had er flink werk aan om alles te blussen. Drie blusvoertuigen en een tankwagen rukten daarvoor uit. Mogelijke oorzaak is een landbouwvoertuig. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland kon niet zeggen om wat voor voertuig het ging en hoe de brand hierin precies is ontstaan. Op foto’s van de lokale nieuwssite is te zien dat de brand akelig dichtbij een schuur en woonhuis komt.

Lees verder onder de tweet.

Franse boeren mogen even geen graan oogsten

Boeren in het Franse departement Oise mogen tijdelijk geen graan meer oogsten vanwege brandgevaar door droogte en hitte. Door de extreme temperaturen zijn in het gebied honderden hectaren graanvelden afgebrand. Een boer overleed zelfs, toen de tractor waarin hij zat vlam vatte.
Het is de eerste keer ooit dat de autoriteiten een verbod op het oogsten van graan instellen. Een landbouworganisatie waarschuwt voor het gevaar van oogstmachines die te heet worden op de kurkdroge grond, waardoor brand kan ontstaan. Boeren werden eerder al verplicht een brandblusser mee te nemen tijdens hun werk.
In de Oise geldt code rood vanwege de hitte, het hoogste waarschuwingsniveau.

Lees meer nieuws over de hitte.

Laatste reacties

 • Bertus Buizer

  Als Nederlandse akkers al zo gevoelig zijn voor droogte, terwijl het hier tenminste nog 700 mm per jaar regent, hoeveel temeer is dan het risico van misoogsten op gedegradeerde landbouwgrond bij verdere opwarming van het klimaat in Afrika sub-sahara waar het nog minder regent?
  .

 • kleine boer

  Bertus dat word jou hier al jaren aan het verstand gebracht ....

 • Bertus Buizer

  @kleine boer, Laat eens horen wat jij daar tegen doet. Want jij kent het probleem kennelijk ook.

 • kleine boer

  Jij bent hier de adviseur we gaan aapjes niet leren springen.... begint al bij meer bemesten de rest weet je donders goed

 • Bertus Buizer

  hmm, @kleineboer, 'meer bemesten' is al lang achterhaald. Spijt me voor je.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.