Home

Nieuws

Hogere winst voor Agco ondanks handelsoorlog

Agco, moederbedrijf van onder andere Fendt en Massey Ferguson, maakte afgelopen kwartaal meer winst.

Door lagere kosten voor grondstoffen en hogere verkoopprijzen wist het bedrijf de winst op te krikken van $ 91,4 miljoen naar $ 140,4 miljoen. Een stijging van meer dan 50%. De winst steeg ondanks invloeden op het bedrijf van noodweer in Noord-Amerika en de handelsoorlog.

Lagere omzet

Agco boekte wel een lagere omzet. Die daalde met 4,5% naar $ 2,4 miljard. De omzet werd vooral beïnvloed door een dalende vraag naar machines in Noord-Amerika. Door het noodweer daar kon er minder worden gezaaid en ingeplant en wordt er een kleinere oogst verwacht.

In West-Europa werden in het kwartaal voor 4% meer trekkers verkocht en 17% minder combines. Omzetgroei was er vooral in Frankrijk en Duitsland en dalingen in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. In het laatste halfjaar van 2019 verwacht Agco een kleinere vraag in West-Europa vanwege de droogte die de opbrengsten zullen drukken. Vanuit de veehouderij verwacht het bedrijf echter een stabiele vraag, waardoor de totale vraag naar Agco-machines ‘gezond’ zal blijven. De uitrol van de nieuwe Ideal-maaidorsers in Europa verloopt volgens Agco goed. Zonder getallen te noemen, zegt het bedrijf dat de verkoopvolumes van de maaidorsers volgend jaar zullen stijgen.

Koersstijging

De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten, waardoor de stemming over de aandelen van het beursgenoteerde Agco positief was na de publicatie van de cijfers. De koers steeg dan ook met zo’n 5%.

Of registreer je om te kunnen reageren.