Home

Nieuws 8 reacties

Cameratoezicht levert NVWA nauwelijks iets op

Cameratoezicht in slachthuizen levert nauwelijks extra informatie op die relevant is voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dat is gebleken bij een proef met cameratoezicht bij drie slachthuizen die in samenspraak met NVWA is uitgevoerd. Desalniettemin wordt het cameratoezicht in slachterijen wel uitgebreid.

In een brief aan de Tweede Kamer meldt landbouwminister Carola Schouten dat bij de evaluatie van het proefproject is gebleken dat de camerabeelden een lichte onregelmatigheid hebben opgeleverd, die niet bij het normale toezicht was opgemerkt. Het cameratoezicht had in de proef ‘beperkt toegevoegde waarde als aanvullend toezichtinstrument’, is een van de conclusies die bedrijfsleven en NVWA trekken.

Project wordt uitgebreid, waarschijnlijk ook in kleine en middelgrote slachterijen

Ondertussen is de proef uitgebreid van 3 naar ruim 40 slachthuizen. NVWA heeft met de slachthuizen overleg over de plek waar de camera’s moeten hangen. De slachterij-organisaties hebben aangegeven dat bedrijven die nog geen afdoende cameratoezicht hebben, daarvoor dit jaar de voorzieningen treffen. NVWA krijgt toegang tot de beelden.

NVWA is in gesprek met middelgrote en kleinere slachterijen om camerasystemen te plaatsen Ongeveer 60 slachterijen krijgen in de komende maanden bezoek om dezelfde soort maatregelen te nemen als bij de ruim 40 grote slachthuizen.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Dat is natuurlijk fantastisch nieuws!

 • porky power

  Nog veel meer camera's plaatsen bv ook op de toiletten je weet nooit of ze daar soms iets strafbaars doen wat een onzin allemaal als een of andere linkse club iets roept moeten we er gelijk in den Haag achteraan rennen
  Stop zetten van de subsidies voor dit soort onbenullen zou veel meer rendement opleveren

 • Bennie Stevelink

  Misschien is het een idee om ook camera’s op te hangen in de fractiekamer van de PvdD. Als ik de geluiden, die de laatste weken naar buiten zijn gekomen moet geloven, gaat het er daar knap onmenselijk aan toe.

 • mcb

  Hoe zit dat met de privacy?

 • mcb

 • mcb

  Leve de ondernemer in nederland

 • Jan-Zonderland

  .........levert nauwelijks iets op maar wordt wel (fors) uitgebreid ...........
  Wat een logica weer.
  Maar het creeert weer luizenbaantjes die echter wel weer betaald moeten worden door de werkende minderheid van de bevolking.

 • Maas1

  Dat lijkt me een goed idee Bennie als de buitentemperatuur mild is loopt bij de fractiekamer van de dieren de binnen temparatuur behoorlijk op. Ook het welzijn van de dierenfractie is een aandachtspunt ook zij hebben recht om hun natuurlijk te uiten.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.