Home

Nieuws 9 reacties

Brussel komt boeren tegemoet vanwege droogte

De Europese Commissie neemt 2 maatregelen om boeren te steunen in hun strijd tegen de droogte.

Boeren krijgen een groter percentage vooruitbetaald van hun Europese inkomenssteun. Tot 70% van de inkomenssteun en 85% van de betalingen uit de plattelandspot mogen half oktober al uitbetaald worden. Ook vindt er een versoepeling plaats van de vergroeningseisen. Percelen die uit productie genomen zijn en meetellen als aandachtsgebied mogen toch gemaaid worden voor ruwvoer productie.

Lees verder onder de tweet.

Reactie Phil Hogan

Landbouwcommissaris Phil Hogan: “Deze langdurige weersomstandigheden zijn een bron van zorg voor onze boeren. De Commissie onderhoudt nauwe contacten met de lidstaten en beoordeelt de situatie ter plaatse. Zoals altijd staan ​​we klaar om boeren te helpen die getroffen zijn door de droogte. Daarom hebben we besloten om hogere voorschotten voor betalingen en vrijstellingen van bepaalde vergroeningsregels in te voeren om de productie van diervoeders te vergemakkelijken.”

Een uienveld wordt beregend, vanwege de aanhoudende droogte. Het is sinds kort in sommige gebieden verboden om water te onttrekken uit oppervlaktewater. - Foto: ANP
Een uienveld wordt beregend, vanwege de aanhoudende droogte. Het is sinds kort in sommige gebieden verboden om water te onttrekken uit oppervlaktewater. - Foto: ANP

Laatste reacties

 • maiskolf

  Lijkt mooi. Sigaar uit eigen doos..

 • Bolder01

  Zo is het maar net, als hogan de boer wil helpen moet hij niet met vooruit betalen komen daar schiet men niks mee op ,, KOM DAN MET EEN ECSTRA BEDRAG UIT DE STAATS KAS

 • kleine boer

  Ach al zou t mogen Schouten geeft geen kik dec is vroeg zat zegt ze dan....

 • Zuperboer

  Eerst MERCOSUR ratificeren en dan een Havaanse klapsigaar. En RVO zal een persbericht opstellen dat het de capaciteit niet heeft om eerder te betalen.

 • agratax.1

  Hpil Hogan; "Deze droogte is een zorg voor onze boeren". Hij heeft gelijk, maar in principe is het een probleem voor de gehele Nederlandse bevolking. De Nederlanders denken; "Och er zal altijd wel voldoende eten zijn in de schappen". Zij vergeten dat het vol houden van onze schappen ten koste gaat van de voedsel voorraden van de (arme) landen waar wij doorgaans kopen.

 • hylkema.l

  De plaatselijke buien zorgen voor grote groeiverschillen. Het meeste land staat er prima voor. Een uitstekende eerste en tweede snee gras, de mais staat geweldig, en de aardappelen in onze kontrijen hetzelfde. Maar ook in ons land plaatselijk droogtescha.

 • Eppie113

  Inderdaad Hylkema.l, de mais begint hier te in elkaar te zakken van de droogte (zuid Twente).

 • el

  De wereld is een grote stad, import en export om de prijzen laag te houden ! Droogte in Europa dan haalt men het voedsel uit Amerika of anders om! Hogan moet met iedereen vriendjes blijven!

 • Oh oh wat zijn we weer genereus

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.