Home

Nieuws 3 reacties

Rusland: verbod invoer voedselproducten tot eind 2020

De Russische president Vladimir Poetin heeft de sancties van zijn land tegen westerse landen verlengd tot eind 2020.

Het Russische staatshoofd doet dat als reactie op de verlenging van de westerse sancties tegen Moskou.

Poetin ondertekende maandag een decreet dat de import van fruit, groenten, vlees- en melkproducten uit de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Australië en enkele andere landen verbiedt.

Sancties reactie op strafmaatregelen

De strafmaatregelen van de westerse landen tegen Rusland kwamen er 5 jaar geleden na de annexatie door Moskou van het Oekraïense schiereiland Krim. Ook speelde de steun voor de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne een rol. De sancties behelsden ook reisverboden, de blokkering van rekeningen en een beperkte toegang tot hoogtechnologie voor de belangrijke olie- en gassector in Rusland. Moskou reageerde met sancties tegen het westen waaronder een groente- en fruitboycot. Die sancties zijn ondertussen al verschillende keren verlengd.

Laatste reacties

  • kanaal

    de politiek beslist ,maar de boer betaald en de consument profiteert .  • We wachten nog op Rutte , die zei dat elke gedupeerde van de Rusland boycot gecompenseerd zal worden.

  • Jan-Zonderland

    Dan kun je lang wachten 22.44. Heb je die €1000 al gehad ? 😖
    En nou probeert ie die deal met Z Amerika erdoor te jassen tbv van zijn grootkapitaal vriendjes. Raadt eens wie daar het gelag voor moet betalen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.