Home

Nieuws 11 reacties

Medewerkers Jan Bakker weer vrij

Onderneming Jan Bakker vindt zelf dat bij registratie van stoffen altijd te goeder trouw is gehandeld.

De medewerkers van mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker in Hattemerbroek (Gld.) die afgelopen week waren opgepakt op verdenking van mestfraude, zijn in het weekend weer vrijgelaten. Dat laat het bedrijf in een persverklaring weten. Ze zijn vandaag (dinsdag) weer aan het werk gegaan. De medewerkers hebben meegewerkt aan het onderzoek, meldt de woordvoering van Jan Bakker, en wachten nu het vervolg af.

Interpretatie regels

In het persbericht gaat het bedrijf ook in op de inhoud van de zaak. “Het onderzoek speelt zich af in de context van wetgeving op het vlak van milieubeheer. In het verleden is meerdere malen met onder andere de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) overlegd over hoe zaken te administreren, aangezien regels vaak op verschillende wijzen kunnen worden geïnterpreteerd.”

Het is onze taak, als één van de grootste mestverwerkers, bij te dragen aan werkbaar systeem

Vereenvoudiging regels

Jan Bakker vindt zelf dat bij de registratie en administratie van stoffen die het opslaat en uitlevert, altijd te goeder trouw is gehandeld. Het bedrijf memoreert herhaaldelijk dat op verzoek van de overheid meegedacht is om regelgeving te verbeteren en te vereenvoudigen. De samenwerking met instanties als de NVWA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zou zonder meer goed zijn. “Het bedrijf beschouwt het immers als haar maatschappelijke taak om, als één van de grootste mestverwerkers van Nederland, bij te dragen aan een werkbaar en doelmatig systeem.”

Open dag gaat door

Alle bedrijfsactiviteiten gaan door. Het onderzoek zou daarop geen invloed hebben en het niet hinderen. De open dag (vrijdag 21 en zaterdag 22 juni) in verband met de verhuizing naar de nieuwe hoofdvestiging in Hattemerbroek gaat door.

Laatste reacties

 • pette

  we goan er mooi een poar neem bie de bakker 💪👍mooie locatie geworden!!

 • Noordam2

  Wat er werkelijk aan de hand is weten we nog niet maar zeker is dat het in geen enkele verhouding staat met de foute uitkeringen bij het UWV en de grote fouten bij de belastingdienst waar tientallen miljoenen zijn verstand zo niet meer. Maar heeft u ooit gehoord van aanhoudingen bij dat personeel of zijn wij de enigen die vermoeden dat het complotten zijn waar van binnen uit is aan. meegewerkt en dat niet voor niets. Maar ja de agrarische sector is weer een willig slachtoffer. Het meten met twee maten is schandalig!

 • Noordam2

  Verstand is verdampt

 • .....

  Tis een beste jonge die Jan Bakker

 • xw

  noordam, ben je soms bang dat de mestafzetprijzen gaan dalen?
  En verkeerde uitkeringen van UVW enz. enz. betekent nog niet dat ieder ander dan maar ongestraft de boel kan/mag gaan belazeren.
  Als integere mensen moeten wij dat toch niet willen?
  Of zijn we dan toch niet zo integer?

 • Jan-Zonderland

  @xw, in het geval Bakker staat er nog niks vast en is nog niks bewezen mbt eventuele malversaties. In gevan van UVW stapelen de bewijzen zich maar op zonder dat het ook maar enige consequentie heeft voor wie dan ook.

 • Noordam2

  Natuurlijk XW moet het bij Bakker uitgezocht maar waarom meten met twee maten. Lees de reactie van J Z

 • GJ Bunt

  Ben benieuwd of we er ooit nog iets van horen...

 • melkveehouder .

  @xw. Je uitlating is een regelrechte beschuldiging. Dat is niet alleen niet zo netjes, maar ook onterecht zolang niks vast staat. Ik schaar me daarom achter JZ, Noordam2 en GJ Bunt.

 • wienbemelmans

  De grootste fraudeurs zitten in Den Haag maar daar horen wij nooit iets van.

 • vanlimpt

  Mestverwerken betaalbaar maken en het probleem is opgelost

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.