Home

Nieuws

ForFarmers stopt productie in Helmond

Veevoerfabrikant ForFarmers stopt de productie van voeders in Helmond.

De voerproductie wordt in het vierde kwartaal verplaatst naar de fabrieken in Almelo, Deventer en Rees (Duitsland). In Helmond worden vooral rundvee- en paardenvoeders gemaakt. De rundveevoeders worden vanaf eind dit jaar in Deventer en Rees geproduceerd. Ook wordt een deel als loonproductie bij een andere partij ondergebracht. De productie van paardenvoeders gaat naar Almelo. ForFarmers is momenteel bezig met uitbreiding van de capaciteit van de fabriek in Almelo. Ook de capaciteit op de productielocatie in Rees is uitgebreid.

Productie voor speciale segmenten

Het bedrijf weet nog niet wat het met de fabriek in Helmond gaat doen. Mogelijk kan de fabriek in de toekomst ingezet worden voor de productie voor speciale segmenten. In 2018 heropende ForFarmers de fabriek in Deventer, die speciaal ingericht is voor de productie van GMO-vrije rundvee- en geitenvoeders.

Gevolg van kostenbesparingen

Het stopzetten van de productie is een gevolg van de eerder dit jaar aangekondigde kostenbesparingen. De veevoerproducent wil in 2021 € 10 miljoen aan kosten bespaard hebben. Er werken op het moment 31 mensen op de locatie in Helmond. ForFarmers ‘onderzoekt de mogelijkheden om de medewerkers werk op een andere locatie aan te bieden’. Bij het bekendmaken van de efficiencyplannen eerder dit jaar, werd verteld dat zo’n 125-150 banen in Nederland, Belgie en Groot-Brittannië worden geschrapt.

Of registreer je om te kunnen reageren.