Home

Nieuws 6 reacties

Cumela vraagt hulp omwonenden om gps-diefstal te stoppen

Ruim 20 bedrijven die zijn aangesloten bij Cumela zijn bestolen van gps-apparatuur ter waarde van ruim € 1 miljoen.

De brancheorganisatie voor loonwerkers en de politie roepen mensen daarom op om foto’s te maken van verdachte auto’s en personen. Deze foto’s worden doorgespeeld naar de politie. Cumela vermoedt dat de daders overdag het terrein verkennen voordat zij ’s nachts toeslaan.

Lees verder onder de tweet.

Inbraken in Flevoland

Afgelopen weekend zijn er in Flevoland op meerdere bedrijven gps-systemen gestolen. De dieven sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag toe in Bant, waar in 2 trekkers werd ingebroken. Ook in Espel, Creil en Biddinghuizen was het vorige week raak. Daarvoor moesten vooral bedrijven in het Zuiden en Oosten het ontgelden.

Noteer serienummers van apparatuur

Landelijke aanpak gps-diefstal

De diefstallen nemen dermate toe dat de politie het onderzoek naar de gps-diefstallen landelijk gaat aanpakken. Daarbij gaat de politie ook samenwerken met de politie van België, Frankrijk en Duitsland.

De diefstallen hebben al geleid tot Kamervragen. Minister Grapperhaus heeft toegezegd het probleem meer prioriteit te geven. Het niet landelijk registreren van de diefstallen bij de politie lijkt problematisch. Volgens Cumela zit de politie er nu bovenop. De organisatie raadt boeren ook aan om serienummers van de apparatuur op te schrijven.

Laatste reacties

 • agratax.1

  De vraag is of al deze maatregelen helpen. We kennen de diefstal van dure auto's en de laatste tijd van airbags uit speciale types auto. Ik vrees dat onze GPS net als deze goederen nog dezelfde avond/nacht richting het Oosten van Europa gaan. Dit is allemaal mogelijk omdat de heren eenvoudig van land naar land kunnen rijden zonder grenscontrole.

 • Jan-Zonderland

  Ik ben bang dat je gelijk hebt Agratax. Die lui zijn zo weer verdwenen en een slimme hacker in het thuisland krijgt die dingen wel weer aan de praat op WAAS waar je geen geregistreerd abonnement voor nodig hebt. Verwacht van de politie ook maar niet al te veel. Zoveel rijden er 's nachts niet meer rond. En GrappeNhaus zal wel weer even geschokt zijn.
  Overigens vraag ik mij af hoe men aan die meer dan 1 miljoen euro schade komt. Dat is gemiddeld meer dan 50.000 per bedrijf. Ik schat de kosten voor de schermen en evt doorgeknipte kabels op 10.000 per stuk. Dat zou betekenen gemiddeld meer dan 5 systemen per bedrijf.

 • maxisprint

  Voor €10.000 per stuk wil ik er nog 2 setjes bijkopen ...

 • Jan-Zonderland

  @
  Maxisprint, ik heb het alleen over de schermen. Ik denk niet dat die dieven de nav controller en de hydrauliek blokken er af stelen Dus hoeveel setjes wil je hebben ?

 • Flepke

  Het gps set op een trekker moet je in de meeste gevallen appart verzekeren tegen diefstal. Ze vallen namelijk niet standaard onder je voertuig diefstal verzekering. Dit geld al helemaal als het achteraf opgebouwd is. Dan is het namelijk een accessoire. Heb het jammerlijk moeten ondervinden. Bij af fabriek levering weet ik het niet.

 • Bolder01

  Dan maar geen gps ,het zal mij wat dan maar krom of zet er 220 volt op dan weet je meteen wie de dader is.🤔😜

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.