Home

Nieuws 5 reacties

Bayer: 5 miljard euro voor alternatieven glyfosaat

Bayer wil boeren meer keuzemogelijkheden bieden om onkruid te bestrijden.

Chemiereus Bayer investeert de komende 10 jaar € 5 miljard in alternatieven voor glyfosaat. Het bedrijf gaat door met de verkoop van het glyfosaatmiddel Roundup, maar wil boeren meer keuzemogelijkheden bieden om onkruid te bestrijden. Daarnaast wil het bedrijf zijn milieu-impact met 30% verlaagd hebben in 2030. Dat maakte Bayer vrijdag bekend. De maatregelen die de producent van Roundup neemt zijn een reactie op de vragen en zorgen die ontstaan zijn na de overname van Monsanto, zo laat Bayer weten. Het aantal rechtszaken tegen Bayer vanwege de mogelijke kankerverwekkendheid van glyfosaat bedraagt meer dan 13.000 in de Verenigde Staten. Onlangs werd bekend dat ook in Australië een eerste aanklacht is ingediend.

Lees verder onder de tweet.

Transparantie

De chemiereus is bezig met voorbereidingen om glyfosaat later dit jaar opnieuw te laten registreren als toegestaan middel in de Europese Unie. Naar eigen zeggen wil Bayer transparanter zijn over dit proces door wetenschappers, journalisten en ngo’s mee te laten werken aan de voorbereiding.

Precisielandbouw

De milieu-impact wil Bayer verlagen door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terug te schroeven en een preciezere toepassing mogelijk te maken. Bayer wil inzetten op resistentie, geïntegreerde onkruidbestrijding en preciezere aanbevelingen door digitale hulpmiddelen.

In de EU werd glyfosaat in 2017 voor een periode van 5 jaar toegelaten. Dat betekent dat er over 2 jaar een nieuw besluit over de toelating wordt genomen.

Lees ook: Kamer wacht op uitvoering middelenbeleid

Laatste reacties

 • agratax.1

  Monsanto heeft op tijd het besluit genomen om zich door Bayer te laten inlijven. Bayer heeft met open ogen deze concurrent uit de markt gehaald en zou nu wel eens op de blaren moeten zitten.

 • arink

  30% lagere impact?? Maar het kon toch al geen kwaad die rotzooi? Gvd schathemeltje rijk geworden met die troep over de rug van de boeren.
  Weg ermee.

 • veldzicht

  @arink.Ik vind en vond het een prima spulletje.Van mij mag het blijven.

 • farmerbn

  Monsanto verdient een standbeeld voor het ontwikkelen van Roundup. Zonder Roundup zou er meer honger zijn in de wereld.

 • Gat

  Zonder roundup zou er veel meer gespoten moeten worden. Met sterke specifieke middelen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.