Home

Nieuws 4 reacties

Tientallen activisten in de cel na bezetting

De bezetting van een varkensbedrijf in Boxtel (N.-Br.) is gisteravond laat beëindigd.

De bezettingsactie van een varkensbedrijf in Boxtel kwam maandagavond rond middernacht tot een einde. Rond 22.00 uur sommeerde de politie de aanwezige activisten om de stal te verlaten. Anderhalf uur later was de stal leeg. Tientallen activisten zijn aangehouden omdat ze de bevelen van de politie niet opvolgden of zich niet konden legitimeren. De aanwezige activisten zijn geregistreerd door de politie voor ze naar huis gingen.

Lees verder onder de tweet.

Onderzoek naar strafbare feiten

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant gaat onderzoeken welke strafbare feiten er gepleegd zijn door de circa 100 actievoerders die gisteren een varkensboerderij aan de Brede Heide in Boxtel hebben bezet. Volgens een woordvoerder is op dit moment nog niet duidelijk of alle actievoerders vervolgd zullen worden. De kans is groot dat er vervolging ingesteld zal worden wegens erfvredebreuk, dan wel huisvredebreuk. Ook kan waarschijnlijk inbraak ten laste worden gelegd, want op livestreamvideo’s van de actievoerders was in ieder geval zichtbaar dat er een staldeur werd opengebroken. Een probleem voor het OM zal zijn om bij een groep van zo’n 100 activisten de strafbare feiten een de individuele actievoerders te koppelen.

Lees verder onder de video.

Boeren in actie

Gedurende de avond verzamelden zo rond de 200 boeren zich rondom het bedrijf in Boxtel als tegenactie. Enkelen hadden een barbecue meegenomen om vlees te grillen. Later op de avond zijn verschillende auto’s over de kop geduwd. Over mogelijke strafrechtelijke procedures tegen de boeren hiervoor is ook nog niets bekend.

Lees meer berichten over bezetting van varkensbedrijf in Boxtel

Laatste reacties

 • farmerbn

  De overheid kan nu laten zien wat hun werkelijke aard is. Weten de boeren ook meteen waar ze niet op moeten stemmen.

 • farmerbn

  Wat zou er gebeuren als hetzelfde aantal boeren het gebouw waar de postcodeloterij huist openbreekt en bezet? Of het kantoor van de PvdD? Zouden ze die boeren ook gewoon naar huis laten gaan?

 • Trot

  Op water en brood gezond en vegetarisch mag ik hopen

 • koestal

  De postcodeloterij steunt deze groepen financieel,dus boeren niet meedoen!

Of registreer je om te kunnen reageren.