Home

Nieuws 5 reacties

Huitema krijgt meer voorkeurstemmen dan Schreijer

VVD’er Jan Huitema heeft volgens de voorlopige uitslagen van de Europese verkiezingen net iets meer voorkeurstemmen gekregen dan Annie Schreijer-Pierik van CDA. Beide parlementariërs hebben fanatiek campagne gevoerd om de boerenstem te veroveren.

De landbouwwoordvoerders in het EP zijn op basis van de kieslijst sowieso verkozen als volksvertegenwoordiger. Huitema stond als 2e op de lijst, VVD heeft straks 4 zetels in het Europees Parlement. Huitema zegt ‘licht overdonderd’ te zijn door de 115.738 stemmen die hij afgelopen donderdag heeft mogen binnenhalen.

CDA’er Schreijer kreeg veel steun uit haar thuishaven Twente en omgeving. In totaal kleurden 113.914 Nederlanders het vakje bij haar naam rood. CDA heeft in het nieuwe parlement 4 zetels, Schreijer was verkiesbaar als 4e op de lijst.

SGP’er Bert-Jan Ruissen kreeg 44.416 voorkeurstemmen, hij verzekert hiermee zijn zetel als 2e op de lijst van CU-SGP. Hij zegt ‘blij verrast’ te zijn met dit resultaat.

Laatste reacties

 • Vhouder

  wat doet schreijer meer als boeren naar de mond praten en verder niks als geld vangen in brussel

 • Alco

  @Vhouder. Wat doen anderen? Die kennen we zelfs niet!

 • brutus71

  We mogen blij zijn met deze 2 toppers, trouwens het verschil is minimaal en Huitema staat op lijst van de VVD en die hebben meer stemmen gekregen dan het CDA , dus knap van Annie dat ze er zo dicht bij zit

 • farmerbn

  De dag na de verkiezingen wel weer gezeur met de fosfaatrechten. Dat is bewust gebeurd om die duizenden stemmen binnen te harken.

 • Jan-Zonderland

  Huitema poneerde de stelling op deze site:
  Politiek is 95% emotie en 5% feiten"
  Dat is dus het grote probleem. Men rommelt maar wat naar de waan van de dag. Zulke mensen heb ik niet zoveel mee. Het zou andersom moeten zijn. Dan zou het er voor de landboiw heel anders uit kunnen zien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.