Home

Nieuws 1 reactie

Geen onderzoek naar risico’s emissie-arme vloeren

Er is geen bewijs dat emissie-arme stalvloeren gevaarlijker zijn dan andere stalvloeren.

Het ministerie van LNV gaat geen onderzoek doen naar de veiligheid van emissie-arme stalvloeren. Brandweer en verzekeraar hebben geen bewijs dat emissie-arme stalvloeren gevaarlijker zijn dan andere stalvloeren. Dat schrijft minister Carola Schouten in een Kamerbrief in antwoord op vragen van Kamerlid Barry Madlener (PVV) naar aanleiding van een explosie op een melkveebedrijf in Markelo (Ov.) eind februari.

Landelijke inventarisatie

Schouten geeft aan dat er wel een landelijke inventarisatie loopt die samen met de melkveesector wordt uitgevoerd.

Bij het ongeval in Markelo vielen 25 koeien in de mestput na een explosie van mestgassen, 13 koeien waren direct dood bij het ongeval. Later bezweken nog minimaal 2 koeien aan de gevolgen.

Lees ook: Vragen over emissie-arme roosters en elektra na mestgasexplosie

Eén reactie

  • Jan-Zonderland

    Nee natuurlijk komt er geen onderzoek. Als een dergelijk onderzoek goed uitgevoerd zou worden en naar alle facetten van dergelijke vloersystemen wordt gekeken, dan komt ingetwijfeld aan het licht dat het, naast dat het gevaarlijk kan zijn, allemaal flauwe kul is. Je houdt de emissie van gassen uit mest niet tegen door er roosters met klepjes boven te leggen. Nee de politiek houdt liever haar mond totdat ook dit gevalletje weer over waait. Want als de echte waarheid eens boven tafel zou komen...........

Of registreer je om te kunnen reageren.