Home

Nieuws 15 reactieslaatste update:20 mei 2019

Actie boeren tegen activisten in Overijssel

Een groep boeren heeft zondag actie gevoerd naar aanleiding van de bezetting van een varkensstal in Boxtel door dierenactivisten.

Volgens een van de initiatiefnemers, Eline Vedder, kwamen ruim honderd boeren bijeen in de buurt van het Overijsselse Scheerwolde. Met hun trekkers schreven ze de tekst ‘doesnormaal’.

Lees verder onder de film.

#doesnormaal

“Wat maandag in Boxtel gebeurde, dat vinden wij niet normaal! Wij staan op tegen polarisatie en vóór normaal met elkaar omgaan, ook als je van mening verschilt! Daarom schrijven wij met meer dan honderd trekkers ‘doesnormaal’ in het land”, schrijft Vedder op haar pagina op Facebook. Ook zijn er filmpjes van de protesterende boeren te zien.

De stal in Boxtel werd maandag urenlang bezet door leden van de actiegroep Meat the Victims.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Boeren komen weer op 1 lijn zo 👍👍

 • Vhouder

  super

 • renilda

  boeren op een lijn wat je ook voor een tak heb dat is heel belangrijk super

 • melkveehouder .

  Misschien is het een idee om een soort ‘farmers alert’ in het leven te roepen zodat collegae via de GSM direct gewaarschuwd kunnen worden als iets soortgelijks zich (weer) voordoet.

  Dit temeer nu duidelijk is geworden dat de activisten zich met geweld toegang hebben verschaft tot het bedrijf van van Sleuwen om vervolgens 10 uur lang door de politie om onbegrijpelijke redenen met rust gelaten te worden. Dit terwijl de eigenaar en medewerkers gewoon vernederd werden in het bijzijn van de hermandad. Hoewel ik voorstander ben van een geweldloze aanpak mag zulks niet weer gebeuren.


 • Bennie Stevelink

  De militante opstelling die @melkveehouder voorstelt heeft niet mijn voorkeur. Het leidt tot verdere escalatie. Bij Foodlog heb ik een (lang) verhaal geplaatst over hoe het dieractivisme het beste aangepakt kan worden. Het is te vinden onder de volgende link. Mijn reactie staat bij #170.
  <>
  Ik had het ook hier kunnen plaatsen maar gezien de lengte had ik het over 3 of 4 reacties moeten verdelen. Een link plaatsen en bij Foodlog lezen is gemakkelijker.

 • gjh

  super actie mannen we moeten die gasten keihard aanpakken.

 • Alco

  @Bennie. Een dier wat op de loop gaat is als allereerste de prooi.
  Een kat die zijn rug recht wordt met rust gelaten.
  Jij met je LTO zijn al veel te vaak op de loop gegaan.
  Nou wil ik niet zeggen dat we op de vuist moeten gaan, maar wel alert zijn.

 • BO(skabout)ER

  @Bennie; je begint wat arrogant te worden en je begint te denken dat al jou ideeën goud zijn..

 • broekbv

  Zijn er t-shirts te koop van #doesnormaal of andere tekst om onze boeren te steunen? En die nutteloze actievoerders laten weten dat er genoeg burgers in Nederland zijn die achter onze boeren staan!!

 • meter

  Het gesprek nog aan gaan met een stelletje criminelen. Zijn we nu helemaal gek geworden?

 • Bennie Stevelink

  @Alco, ik zeg nergens dat we het op zijn beloop moeten laten. Ik zeg alleen dat we moeten reageren op een manier die effectief is en niet leidt tot verder escalatie.

  @Boskabouter, ik begrijp dat jij het niet met mijn visie bij Foodlog eens bent. Dat mag, maar kun je ook vertellen waarom?

 • Alco

  @Bennie. De opstelling van @melkveehouder noem jij "Militant". Absurd natuurlijk als hij zegt tegen geweld te zijn, maar dat zoiets als in Boxtel niet weer mag gebeuren.
  In jouw hele epistel op Foodlog lees ik nergens jou manier van aanpak.
  Kortom dezelfde strategie als waarmee ook de nertsenhouderij in de steek gelaten is.

 • cor vroege

  Bennie ,overheid grijpt niet in,dus we moeten het zelf oplossen goedschiks of kwaadschiks,hetzelfde gebeurt al in Zuid Afrika en Amerika ,daar lossen ze het zelf op.Daar wordt je van het erf afgeschoten.

 • boer drenth

  Ik ben het met cor vroege eens. Die lui hebben daar niks te maken . Dus aanpakken die lui. Als het niet kan met gewoon overleg ,dan gewoon met de ME. En allemaal voor het gerecht laten verschijnen .En niet 10 uur lang toe kijken .Het lijkt nergens op.

 • melkveehouder .

  Goed verwoord @ Alco.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.