Home

Nieuws 12 reacties

Yvon Jaspers vrijgepleit van belangenverstrengeling

Het duurde maanden voor de mediawaakhond eruit was, nu is duidelijk: Yvon deed niets verkeerd.

Nee, haar bijbaan bij ForFarmers was niet tegen de regels maar ja, de KRO heeft te lichtvaardig gezegd dat het wel kon. Dat is in het kort de uitspraak van het Commissariaat van de Media over de ‘kwestie Yvon Jaspers.’

Belangenverstrengeling

De presentatrice raakte vorig jaar in opspraak toen dagblad Trouwhaar betichtte van belangenverstrengeling. De onafhankelijk van haar programma’s, gefinancierd met publiek geld, zou in het geding zijn. Ze zou haar bijbaan bij het commerciële ForFarmers onder meer gebruiken om ook kandidaten te trekken voor haar programma Onze Boerderij, iets dat ze zelf altijd ontkend heeft.

Omroep verleende goedkeuring

Ook de suggestie dat haar bijbaan iets stiekems zou zijn, wees ze van de hand. De KRO-NCRV was daar van begin af aan van op de hoogte en verleende er goedkeuring aan. Iets dat dus te snel was gegaan. Er had beter gekeken moeten worden naar de overlap van onderwerpen en taken. Een deel van de uitspraak luidde: “Gezien de raakvlakken van de nevenfunctie met de programma’s die door Yvon Jaspers worden gepresenteerd, was er alle reden om hier zorgvuldig op toe te zien. Door dit niet te doen, houdt KRO-NCRV zich niet aan artikel 2:178 van de Mediawet, dat toeziet op de deugdelijke bedrijfsprocessen bij publieke omroepen.”

KRO-NCRV blij met uitspraak

De KRO-NCRV liet weten blij te zijn met de uitspraak die volgens hen bevestigt wat ze al wisten: dat de programma’s van Yvon Jaspers onafhankelijk zijn en dat zijzelf een bevlogen en integere programmamaker is waarmee de omroep nog lang samen programma’s over het boerenleven hoopt te maken.

Laatste reacties

 • hollandagri

  het is een gunst om iets moois te maken. en een afgunst om door trouw weer af te breken!!

 • Jan-Zonderland

  Gisteravond Yvon gezien bij Pauw. IJzersterk was ze. Wat die zuiger Paauw ook probeerde om haar te tackelen, zij bleef voet bij stuk houden. Liet zich niet van de wijs brengen en bleef helder in haar uitleg. Tot verdriet van van Paauw die haar graag had gevloerd met al zijn domme insinuaties. Prima Yvon👍

 • Alco

  Eigenlijk te gek voor woorden dat een dagblad dit laat onderzoeken.

 • ENDE902

  "niet tegen de regels maar ja, de KRO heeft te lichtvaardig gezegd dat het wel kon"
  En zo spelen de kleuters in de mediaspeeltuin verder, in de overtuiging dat heel Nederland vol bewondering naar hun kijkt.

 • Kleine huiskavel

  En nu eens kritisch kijken naar de journalist van het artikel.
  Waarom ? Wat heeft hij voor belang ?
  Vaag lijntje met ........... ?

 • bankivahoen

  Als sector staan met z'n allen achter Yvon! Tenminste zo zou het horen , geen betere vrouw wensbaar voor de gehele sector. Klasse Yvon en hou je rug recht , want de media is op oorlogspad om alles wat agrarisch is neer te sabelen.

 • Alco

  Ik heb het ook even terug gekeken.
  Klasse hoe zij zich verweerde en opkwam voor de boerenstand.
  Laat dat hele LTO maar opdoeken.

 • kleine boer

  super gedaan yvon !!

 • melkveehouder .

  Toppie van Yvon!! Dikke pluim.

 • veldzicht

  Prima vrouw Yvon Jaspers......Helaas moet ik toch wel bekennen dat ik het een wat huilerig verhaal vond,over iedereen die in de publiciteit staat wordt weleens vervelend geschreven en als ze niet bij Pauw had opgetreden had 95% van de mensen het niet geweten of was het voorval bij Fosfarmer vergeten.Ik vond het helaas geen sterk optreden en zeker als vlak daarna de Vader en oom van de vermoorde Anne Faber in beeld kwamen valt het "probleempje" van Yvon in het niets.

 • brutus71

  @Veldzicht, dat de vader en oom van Anne Faber erbij zitten, dat kun je Yvon niet kwalijk nemen, dat heeft de redactie van #Pauw besloten.
  Los daarvan was het optreden van Yvon ijzer en ijzer sterk, dat ze haar emoties was los liet, deed ze bewust denk ik.
  Eindelijk eens iemand die eens vierkant achter de boerenstaat, dat zie je maar heel weinig BNERS doen.

 • veldzicht

  @brutus 71.Dat doet Yvon Jaspers ook altijd goed,voor de boeren opkomen.Dan weet je ook dat de Thiemes en Roos vonken er alles aan doen je pootje te lichten.dat kan niet de hele dag loop je over de veehouderij hel en verdoemenis uit te spreken en dan komt zo,n Yvon Jaspers even vertellen dat het zo,n mooie sector is,dus aanpakken dat mens.Maar dat wist Yvon van tevoren dat ze een hoop verzet zou krijgen van die boeren haters uit de milieu en dierenactievisten hoek. En ze heeft (denk ik) een goed inkomen en een leuke baan waar ze veel van de wereld ziet en daarom vond ik het toch wel huilerig en een tenenkrommend optreden.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.