Home

Nieuws 1 reactie

Varkenshouder Keustermans Agrarisch Innovator 2018

Varkenshouder Bart Keustermans uit Alphen (N.-Br.) is uitgeroepen tot Agrarisch Innovator 2018.

Hij kreeg deze titel voor de door hem ontwikkelde warmtewisselaar via een glazen kanaal in het centrale afzuigkanaal bovenin zijn varkensstal. De award werd uitgereikt tijdens de Agri Duurzaamheidsdag.

Meeste stemmen

Keustermans kreeg de meeste stemmen tijdens een verkiezing op Boerderij.nl, het sluitstuk van inzendingen in 2018 van het Innovatiefonds van Boerderij en diervoederbedrijf ForFarmers. Van 18 ingediende innovaties had de vakjury er vorig jaar 6 beloond. Die innovators maakten alle kans op de titel Agrarisch Innovator 2018. Keustermans kreeg 34,1% van de uitgebrachte stemmen. Pluimveehouder Jan-Hein Nikkels uit Bathmen (Ov.) zat hem met 28,3% van de stemmen kort op de hielen. Hij ontwikkelde een strooiselschuif om strooisel onder de volièrestellingen te verwijderen.

Keustermans krijgt een reis en bedrijfsverzorging ter waarde van in totaal € 2.500 aangeboden.

Lees verder onder de foto

Bart Keustermans is gekozen tot Agrarisch Innovator 2018 met zijn glazen warmtewisselaar. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens een verkiezing op Boerderij.nl.
Bart Keustermans is gekozen tot Agrarisch Innovator 2018 met zijn glazen warmtewisselaar. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens een verkiezing op Boerderij.nl.

Met het Innovatiefonds stimuleren Boerderij en ForFarmers agrarische ondernemers om hun ideeën uit te voeren en hun kennis te delen, door twee keer per jaar innovaties financieel te ondersteunen, zodat die verder kunnen worden ontwikkeld.

Jaarlijks wordt maximaal € 20.000 beschikbaar gesteld aan een baanbrekend idee (beloond met € 5.000), aan prestigeprijzen (€ 2.500) en aanmoedigingsprijzen (€ 1.000) die de vakjury kan toekennen.

In 2017 werd pluimveehouder Hans Hazenberg in Abbega (Fr.) Agrarisch Innovator 2017 met windbreekgaas voor de luchtinlaten van zijn kippenstallen om vogelgriep te weren.

Eén reactie

  • yep

    heeft de jury ook geteld aan het rendement van de wisselaar? ik betwijfel het. Glas klinkt heel leuk, maar het gaat over de geleiding van het materiaal per mm dikte en het temperatuurverschil. Als je hier een deskundige aan laat rekenen dan is waarschijnlijk de conclusie dat het bijna niet uitmaakt of je nu kunststof, aluminium, folie of glas pakt.... dan is glas wel zwaar, kostbaar en leuk om schoon te maken.
    toch gefeliciteerd! goed dat er wel wordt nagedacht om verder te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.