Home

Nieuws 6 reacties

Provincie ontstemd over handelswijze Buijs en Mantingh

Het feit dat onderzoekers Buijs en Mantingh in de review-fase de samenvatting van hun onderzoek naar bestrijdingsmiddelen en weidevogels met conclusies online hebben gezet, is niet netjes.

Dat meldt een woordvoerder van provincie Gelderland. “Verschillende media zijn hier op ingegaan, zonder dat het volledige rapport volledig en beschikbaar was. Dat kan niet”, aldus de woordvoerder.

Subsidie voor onderzoek

Provincie Gelderland heeft een subsidie verstrekt voor het project van Buijs en Mantingh. Het project valt onder subsidiepijler ‘Duurzaam bodembeheer van de toplaag’, waar Buijs en Mantingh 1 van de 35 zijn die hier subsidie voor krijgen. Volgens de woordvoerder heeft het project in totaal zo’n € 90.000 gekost, waarvan provincie Gelderland 80% vergoedt, zo’n € 72.000. “Ondanks het feit dat de auteurs ten onrechte de samenvatting geplaatst hebben, zien wij niet af van de verstrekte subsidie. Voorwaarde van de subsidieregeling is wel dat de informatie uit het project voor iedereen beschikbaar komt. Hier hebben Buijs en Mantingh helaas niet netjes gehandeld.” De eindverantwoordelijkheid voor de inhoud en interpretatie van de resultaten ligt bij de onderzoekers, en niet bij provincie, laat de woordvoerder weten. “Wij zijn geen opdrachtgever in dit project.”

Lees ook: LTO: onderzoek weidevogels rammelt

Laatste reacties

 • farmerbn

  Foei, foei.

 • Zuperboer

  En zo wast de Provincie haar handen in onschuld.......en is het opzetje tot framing ten volle geslaagd. Op naar het volgende gezamenlijke projekt#Provincie Gelderland

 • Gerrit Lammertink

  Dan lees je weer wat zo’n flutonderzoekje gekost heeft en waar zo’n Pipo dan van leeft!
  Laat m maar eens een tijdje achter op de vuilniswagen staan!

 • Tinus1

  Zou een gemiddelde boer moeten proberen met de (soms onwerkbare) regeltjes van GLB......meteen dikke korting(=boete) op je betalingsrechten. Intrekken die subsidie van deze onderzoekers! Laat het maar als voorbeeld zijn voor zij die volgen. Wetenschappers die zich objectief en moet vooringenomen op te stellen en dan zijn ze hun betaling ook dik en dubbel waard!

 • Tinus1

  Zou een gemiddelde boer moeten proberen met de (soms onwerkbare) regeltjes van GLB......meteen dikke korting(=boete) op je betalingsrechten. Intrekken die subsidie van deze onderzoekers! Laat het maar als voorbeeld zijn voor zij die volgen. Wetenschappers dienen zich objectief en niet vooringenomen op te stellen en dan zijn ze hun betaling door de maatschapij ook dik en dubbel waard!

 • Kelholt

  "Het project valt onder subsidiepijler ‘Duurzaam bodembeheer van de toplaag’, waar Buijs en Mantingh 1 van de 35 zijn die hier subsidie voor krijgen."
  Dus we kunnen nóg 34 van zulke onderzoeken verwachten? Of zou er ook een onderzoek tussen zitten dat aantoont dat er een (mogelijk) verband is tussen de teruggang van de populatie weidevogels en het verbod op bovengronds mestuitrijden?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.