Home

Nieuws 10 reacties

Eigenaar slachthuis slaat keuringsarts NVWA

Een keuringsarts van de NVWA is op vrijdag in Drachten neergeslagen door de eigenaar van het slachthuis waar ze aan het werk was.

Tijdens de keuring van een koe is onenigheid ontstaan tussen de eigenaar van Abattoir Drachten en een vrouwelijke keuringsarts. Dat meldt RTL Nieuws. De arts zou gewond zijn geraakt aan haar hoofd.

Slachterij stilgelegd

De politie neemt de zaak hoog op volgens RTL en heeft daarom de eigenaar meegenomen naar het bureau. De NVWA heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf voorlopig niet meer mag slachten. Het bedrijf is stilgelegd tot er een gesprek is geweest tussen de dienst en het bedrijf. Dat zal zijn na het weekend.

De NVWA was niet meer bereikbaar voor commentaar, maar heeft op Twitter de stillegging bevestigd en toegelicht.

Laatste reacties

 • kanaal

  heeft er zeker om gevraagd.

 • WGeverink

  Tja kanaal, mischien was de slachterij aan het knoeien?

 • ????

  denk het niet WGeverink deze mensen maken je het ondernemen wel zo moeilijk dat je er radeloos van word kan er zelf over meepraten en dat slaan dat zal wel iets van een duwtje geweest zijn zo zijn ze om de boel lekker te verergeren gewoon vies volk die de hele agrarische sector naar de kloten helpen !!!!!!!

 • WGeverink

  Ik zit net te denken aan al dat paardevlees wat van hier naar Europa toe ging en daar aangekomen in het niets verdween. Als NVWA dierenarts moet je geweldig stevig in je schoenen staan anders nemen de slachterijen een loopje met je. Nu weten wij helemaal niet waar het over ging en wie er gelijk heeft maar feit is dat er door de vleesindustrie flink wordt geknoeid als er geen effectief toezicht is. Er zijn regels waarna moet worden gewerkt en de NVWA is er om er op toe te zien dat dat gebeurd.

 • WGeverink

  Ik zit net te denken aan al dat paardevlees wat van hier naar Europa toe ging en daar aangekomen in het niets verdween. Als NVWA dierenarts moet je geweldig stevig in je schoenen staan anders nemen de slachterijen een loopje met je. Nu weten wij helemaal niet waar het over ging en wie er gelijk heeft maar feit is dat er door de vleesindustrie flink wordt geknoeid als er geen effectief toezicht is. Er zijn regels waarna moet worden gewerkt en de NVWA is er om er op toe te zien dat dat gebeurd.

 • Bennie Stevelink

  Dat bedrijf is al vaker in het nieuws geweest omdat ze zieke en kreupele koeien aanvoerden.

 • witrug123

  ik denk dat @kanaal het juiste antwoord geeft!

 • g.g

  als je er niets van (zeker) weet kun je beter stil zijn.

 • farmerbn

  Zou de overheid ook Schiphol dagenlang stilleggen als zoiets daar gebeurt?

 • huisvader

  T slaat allemaal nergens op ;) Geen goeie pers voor de sector !

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.