Home

Nieuws 4 reacties

Rijk blijft opruimen drugsafval niet subsidiëren

Er komt geen structurele subsidieregeling vanuit het Rijk om bij te dragen aan de opruimkosten van drugsdumpingen op particuliere grond.

Dat blijkt uit een Kamerbrief van justitieminister Ferdinand Grapperhaus. Voor 2015-2017 was € 3 miljoen co-financiering beschikbaar gesteld aan gemeenten en provincies voor de opruimkosten, als bijdrage voor een duurzame financieringsoplossing. Hiervan is nog € 1,2 miljoen over.

Provinciale subsidieregelingen

De meeste provincies hebben inmiddels provinciale subsidieregelingen ingesteld; deze worden gefinancierd met de € 1,2 miljoen. Het Rijk trekt de komende 2 jaar nog jaarlijks € 200.000 uit, waarna de regionale overheden met een structurele financieringsoplossing moeten komen voor deze kosten.

Voor dumpingen in Noord-Brabant

De directe kosten van het opruimen van gedumpt drugsafval op particulier terrein bedragen jaarlijks tussen de € 100.000 en € 200.000. Vooral in Noord-Brabant komen veel dumpingen voor, ook op agrarische grond.

Laatste reacties

 • Alco

  Ze subsidiëren in ieder geval wel dat er drugsafval blijft.

 • pinkeltje

  En op kosten van de overheid kun je bij een festival ook je pillen laten controleren....

 • hollandagri

  pinkeltje, pillen op festivals verbieden of verstrekken door de overheid. bij gratis verstrekken minder dumpingen afval .

 • jan4072

  Het probleem is van tijdelijke aard. Geld voor meer blauw op straat is er niet maar nog even en dan zijn de JFS en de marine boten, gekocht voor 32 miljard, actief en dan verdwijnen alle terroristen en criminelen als sneeuw voor de zon. Vooral in nonsens en sprookjes blijven geloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.