Home

Nieuws 8 reacties

D66 en GroenLinks bezorgd over residuen biobedrijf

D66 en GroenLinks maken zich zorgen over gevolgen van chemicaliën in biologische mest op weidevogels.

Via Kamervragen roepen ze landbouwminister Carola Schouten op om maatregelen te nemen.
Kamerleden Tjeerd de Groot (D66) en Laura Bromet (GroenLinks) zijn bezorgd na berichtgeving dat chemicaliën die gebruikt worden in stallen en gewasbeschermingsmiddelen in voedergewassen terechtkomen in de mest en daarmee op het land. Dit zou negatieve gevolgen hebben voor de weidevogelstand.

Ook residuen in biologische mest

De middelen worden ook gevonden in biologische mest. Biologische bedrijven mogen gangbaar stro gebruiken als strooisel. De partijen vinden dat de normen voor biologische productie te soepel zijn. Ze roepen minister Schouten op om het beleid aan te scherpen en meer maatregelen te nemen om weidevogels te beschermen.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Ik denk niet dat er chemicalien via gangbaar stro op het land van een bioboer komen. D66 en groen links moeten zich na laten kijken en niet alles geloven.

 • hollandagri

  als er middelen gevonden worden in stro , zit het ook in graan. gelijk de grenzen dicht voor dat chemisch afval toch? ik hoef dat brood niet.

 • Alco

  Vooral rondom steden worden hogere concentraties gevonden.
  Dit zijn vooral de nawerkingen van rioolslib.
  Wij boeren weren steeds meer dit vieze spulletje en zo verdwijnen ook veel nutriënten in de zee.

 • pinkeltje

  Prima toch, als bio bedrijven geen stro meer mogen gebruiken uit de gangbare landbouw? Ook wel zo logisch eigenlijk. De weidevogelstand zal er niet om veranderen, maar dat terzijde.

 • ricooo12

  wat een onzin verhaal jaarlijks keren zwaluwen weer terug om hier te broeden en hun jongen weer groot te brengen insecten genoeg, dus ook larven en wormpjes genoeg. ook voor de weidevogels.

 • koestal

  De drugs in de de steden ook verbieden ,geeft een grote vervuiling van het rioolslib,waar gaat dat weer naar toe ?

 • koestal

  Wat voor chemicalien worden er gebruikt in stallen ?

 • koestal

  Wat voor chemische stoffen worden gevonden in biologische mest ? Dan is die mest ook niet biologisch meer,vraag het aan SKAL.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.