Home

Nieuws 1 reactie

Hogan: rekensom Greenpeace klopt niet

De rekensommen van Greenpeace over het gemeenschappelijk landbouwbeleid zijn suggestief, theoretisch en in strijd met de werkelijkheid.

Dat oordeelt Europees Landbouwcommissaris Phil Hogan over het rapport dan Greenpeace vorige week uitbracht over de steun van de EU aan de veehouderij.

Greenpeace meldde vorige week dat een groot deel van de Europese landbouwgrond (71%) wordt ingezet voor de teelt van veevoer.

Grasland

Volgens Hogan gaat Greenpeace eraan voorbij dat een groot deel van de gebruikte grond gaat om grasland, dat in veel gevallen niet eens worden omgezet in grond voor andere teelten. Daarbij komt dat het grasland bijdraagt aan behoud van koolstof, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt tegengegaan, zegt Hogan.

Ontbossing

“Daarnaast wordt op akkerbouwgrond graan verbouwd dat aan vee wordt gevoerd. Als onze boeren dat niet deden, moest dat graan worden ingevoerd vanuit andere landen, wat mogelijk zou bijdragen aan ontbossing elders”, aldus Hogan, die zei dat hij het op tal van punten oneens is met de stelling van Greenpeace.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Tijd voor een check door Agri-Facts dan weet je tenminste zeker in welke mate er sprake is van betrouwbare feiten. PBL in het kader van fake news maar niet naar laten kijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.