Foto: Canva AlgemeenNieuws

GroenLinks wil aanpak gewelddadige dierenactivisten

GroenLinks vraagt minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om de bestrijding van intimidaties van boerengezinnen door gewelddadige dierenactivisten te intensiveren.

Kamerleden Laura Bromet en Cathelijne Buitenweg hebben Kamervragen gesteld.
Bromet en Buitenweg vinden dat intimidaties van boeren en hun gezinnen door gewelddadige dierenactivisten nooit vallen te rechtvaardigen en dat deze moeten worden bestreden door politie en justitie. Ze willen van Grapperhaus ook weten welke bedreigingen, vernielingen en andere strafbare feiten zijn gepleegd door dierenactivisten en in welke mate dit voorkomt en hoe vaak boeren aangifte doen van dit soort intimidaties.
Lees verder onder de tweet.

Motie

De Kamervragen komen nadat GroenLinks vorige week tegen een motie stemde waarin de Kamer werd gevraagd een standpunt in te nemen dat bedreigingen en illegale praktijken van dierenactivisten harder bestreden moeten worden. GroenLinks stemde tegen, omdat ze een politieke motie niet het passende middel vinden om deze problematiek aan te pakken. Dat is volgens Bromet een taak van politie en justitie.

Lees ook: Hard tegen hard in dierenwelzijnsdiscussie

Beheer
WP Admin