Home

Nieuws 13 reacties

GroenLinks wil aanpak gewelddadige dierenactivisten

GroenLinks vraagt minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om de bestrijding van intimidaties van boerengezinnen door gewelddadige dierenactivisten te intensiveren.

Kamerleden Laura Bromet en Cathelijne Buitenweg hebben Kamervragen gesteld.
Bromet en Buitenweg vinden dat intimidaties van boeren en hun gezinnen door gewelddadige dierenactivisten nooit vallen te rechtvaardigen en dat deze moeten worden bestreden door politie en justitie. Ze willen van Grapperhaus ook weten welke bedreigingen, vernielingen en andere strafbare feiten zijn gepleegd door dierenactivisten en in welke mate dit voorkomt en hoe vaak boeren aangifte doen van dit soort intimidaties.
Lees verder onder de tweet.

Motie

De Kamervragen komen nadat GroenLinks vorige week tegen een motie stemde waarin de Kamer werd gevraagd een standpunt in te nemen dat bedreigingen en illegale praktijken van dierenactivisten harder bestreden moeten worden. GroenLinks stemde tegen, omdat ze een politieke motie niet het passende middel vinden om deze problematiek aan te pakken. Dat is volgens Bromet een taak van politie en justitie.

Lees ook: Hard tegen hard in dierenwelzijnsdiscussie

Laatste reacties

 • Hogman1

  nu wel... schijnheilig tuig
  en de reden waarom is helemaal om te huilen

 • Gerrit Lammertink

  Als ze nou eerst beginnen met hun collega kamerleden van PVDD terecht te wijzen

 • ENDE902

  Ze proberen alvast te bepalen hoeveel kandidaat Kamerleden straks niet door de screening heen komen, of doen ze daar niet aan bij Groen Links.

 • Bolder01

  Ach, de verkiezingen komen er aan ,dit is gewoon stemmen proberen te winnen, wat een stelletje huigelaars,,,, mensen pas op met de linkse clubs gaat de wereld naar de kl...ten

 • hylkema.l

  Blijkbaar zijn ze bij Groen Links aan het draaien. Afgelopen week wouw Jesse KLaver de activisten steunen, nu de slappe kamer vragen van Bromet en Buitenweg. Het word tijd dat Groen Links stelling neemt.

 • boer a

  Ik ben wel eens bang dat Groen Links(ers) achter de schermen meer schade aan de veehouderij aanricht(en) dan de activisten in het openbaar!
  Denk aan het door toedoen van St. Agrifacts gerectificeerde rapport van PBL.

 • farmerbn

  Dierenactivisten zijn per definitie gewelddadig. Net als sneeuw wit is en gras groen.

 • WJHDKremer

  Er zou ook diepgaander onderzoek moeten plaatsvinden over de oorzaken van de stalbranden. Het kan geen toeval meer zijn met die dierenterroristen die stallen binnendringen en geen enkel middel schuwen om de veehouderij in kwaad daglicht te stellen. Als de oorzaak kortsluiting is, kun je ook onderzoeken waar de oorzaak van de kortsluiting is. Daar kunnen terroristen ook bij helpen dit te veroorzaken.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Kamerleden van de Partij voor de dieren juichen de dierenactivisten toe.Dit is strijdig met wetgeving.De uitspraak meer of minder Marokkanen moet een lange juridische procedure gevoerd worden om te bewijzen dat dat geen goede uitspraak is.Wat mevrouw Ouwehand zei hoeft niet bewezen te worden.De voorzitter had in moeten grijpen omdat de uitspraken duidelijk strijdig zijn met wetgeving.Zelfs op de bijeenkomst van Animal Rights vroeg ze applaus voor de mensen die in stallen inbreken en filmen.

 • ENDE902

  @WJHDKremer ,
  De mensen van Animal Rights die illegaal de gebouwen betreden, plaatsen camera's, heb ik begrepen. Voor langdurig gebruik is dan zeker voeding nodig. Het is maar zeer de vraag of genoemde club volwaardige elektromonteurs in dienst heeft.

 • WJHDKremer

  @ENDE902,
  Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik zie ze tot alles in staat om hun heilige doelen te bereiken.

 • Mauser M12

  M.Smits

  Deze CDA minister zou zelf het voortouw moeten nemen en stevige maatregelen aankondigen en uitvoeren.
  Het is wel veelzeggend dat uitgerekend Groen lInks CDA minister Grapperhaus moet wakkerschudden!
  Hoezo boerenpartij?

 • Mauser M12

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.