Home

Nieuws 6 reacties

Boer in crisis mag meer staatssteun krijgen

EU-landen mogen in tijden van crisis landbouwbedrijven meer financiële steun geven zonder vooraf toestemming aan de Europese Commissie te vragen.

Dat meldt de Europese Commissie. Het toegestane maximumbedrag per bedrijf wordt vanaf half maart opgehoogd van € 15.000 naar € 20.000. Dit bedrag kan over 3 jaar verspreid worden per bedrijf.

Uitbraken dierziektes en faunaschade

In sommige gevallen is € 25.000 mogelijk. Bijvoorbeeld als het EU-land minder dan 50% van het budget voor een specifieke sector verbruikt heeft. De steun is alleen toegestaan bij crisis en in situaties waarin een snelle reactie van de overheid nodig is. Voorbeelden zijn uitbraken van dierziektes en faunaschade aangericht door niet-beschermde dieren zoals wilde zwijnen. “Door het maximale steunbedrag voor landbouwers te verhogen krijgen de nationale autoriteiten meer flexibiliteit en kunnen zij sneller en doeltreffender reageren om kwetsbare landbouwers te ondersteunen”, zegt EU-commissaris voor Landbouw Phil Hogan. “In bepaalde gevallen wordt het bedrag aan staatssteun dat aan individuele landbouwers mag worden verleend, met 66% verhoogd.”

Laatste reacties

 • Bolder01

  Met andere woorden, de boer moet eerst zijn eigen stront opvreten, en in een crisis zitten om geholpen te worden,,TE GEK VOOR WOORDEN

 • Jan 10

  Dit zal in NL niet snel gebeuren. Hier krijg je waarschijnlijk nog een trap na.

 • massy

  Ze spotten gewoon met je en net als je zegt ze geven je nog een trap na.

 • WJHDKremer

  Voor nederland geldt dat dit fakenieuws is.

 • bij droogteschade geen compensatie en voor klimaatveranderingen geen compensatie voor de Nederlandse boeren. Wel asielzoekers in de watten leggen en opleidingen voor en door Turken in het weekend toestaan zodat ze door de moslim indoctrinaties van dictator Erdogan blijvend worden gehersenspoeld. Daarnaast manipuleert het PLB er lustig op los met onderzoekcijfers gesteund door links NL ; een super gaaf land..... ……...dank aan MP Rutte & Kabinet ! Over het meetdrama van de aardbevingen van manipulerend KNMI en Wiebes EZK in Groningen zullen wij het maar even niet hebben!

 • a.t.herwijnen

  Wordt onze concurrentiepositie alweer slechter. Over 15 jaar is er alleen nog natuurbeheer in NL . De mensen uit de stad moeten toch vermaakt worden. Dus recreatie in het buitengebied heeft prioriteit. Waar ons eten dan vandaan komt maakt niet uit. De linkse lobby kan dan in ieder geval niet meer klagen over het dierenwelzijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.