Home

Nieuws 11 reacties

Week voor kerst nieuwe boerenprotestactie

Farmers Defence Force roept boeren op om zich voor te bereiden op een nieuwe actie.

De week voor kerst staat een nieuw protest met trekkers en ander groot materieel gepland. De bedoeling is dat groepen van minimaal veertig voertuigen zich verzamelen. Wanneer de actiedag is, is nog niet bekend, net als het doel van de actie.

Voedselvoorziening beperken

Actievoerders zinspelen op het beperken van de voedselvoorziening. Eerder hintte Farmers Defence Force-voorzitter Mark van den Oever hier ook al op, tijdens zijn speech op het Malieveld op 1 oktober. Woensdag 4 december stuurde de voorzitter ook een brief waar hij verwees naar de Hongerwinter. “Volle schappen, lage prijzen, dat kent de consument”, schrijft Van den Oever.

Geen datum voor actie bevestigd

Over de actie wordt maandag 9 december gesproken door de organisatie, dan pas willen en kunnen betrokkenen meer informatie geven. Regionale media, waaronder Leeuwarder Courant, melden dat supermarkten en distributiecentra doelwit van de actie zullen zijn. Farmers Defence Force bevestigt dit echter niet. Van den Oever zegt meer te vertellen ‘als de tijd rijp is’.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Tot nu toe werd actie gevoerd tegen de politiek en kregen we de steun van de bevolking. Nu wil Mark van den Oever actie voeren tegen het volk wat achter ons staat. En dat ook nog vlak voor kerst, om voor zo veel mogelijk mensen het kerstfeest te frustreren.

 • Alco

  Ben ik met @Bennie eens.
  Maar eerlijkheid gebied ook te zeggen dat hij tegen de actie van 1 okt was.

 • kleine boer

  bennie dank voor je reactie heb zojuist kratje bier gewonnen omdat ik gokte jij als eerste negatief hier zou reageren. Maandag komen ze bij mekaar daarna komt er pas een datum en om welke actie het gaat misschien wel om gratis voor de winkels van alles uit delen voor onder de kerstboom. Ps niet vergeten te reageren als de actie wederom een succes word hè.

 • pinkeltje

  Je kunt actie voeren wat je wilt, maar de enige politieke wil die er op dit moment is, is om er nog een tandje bij te doen. Zie de eerste berichten uit Spanje op dit moment. Wordt er dan toch actie gevoerd, dan graag publieksvriendelijk.

 • andrestouwe

  Waarom zou een actie tegen de supermarkten een actie tegen het volk zijn? Het is tegen "het gemak". zorg dat je de alternatieven bekend maakt bij de actie, zoals de plaatselijke bakkers,groentezaken en boerderijwinkels. Zorg dat je een alternatief bied voor de alles in 1 grootgrutter die leveranciers uitwringt tot het bot.... Het is de uitgedragen boodschap die de aktie maakt..(of breekt)...

 • Alco

  @Pinkeltje. Er zijn politici die "gestoord" zijn, maar de meeste zijn kiezersgeil.
  Ze gaan dus gewoon met de meute mee om maar stemmen te halen. Baudet is wel de eerste.

 • @1

  @Alco, als er een partij kiezersgeil is dan is het wel de VVD van alles en nog wat beloven en het tegenovergestelde doen.

 • Bennie Stevelink

  @kleine boer, ik lees in het artikel het volgende: “Actievoerders zinspelen op het beperken van de voedselvoorziening”.
  “Woensdag 4 december stuurde de voorzitter ook een brief waar hij verwees naar de Hongerwinter. “Volle schappen, lage prijzen, dat kent de consument”, schrijft Van den Oever”.
  Waar zie jij iets staan over een ludieke actie waarbij gratis uitgedeeld wordt? Ik zie in de uitlatingen van Mark van den Oever regelrechte agressie naar de consument. Maar dat is wel dezelfde burger die ons tot nu toe steunde.

 • kleine boer

  bennie de rest lees je maar niet omdat het je niet past? Misschien komt er wel een vreugde vuur bij.....

 • Gat

  Bennie de actie is bedoelt om burgers lokaal te laten kopen, groentewinkels, slagers of bij de boer.
  De bouw wil mss de brandstofvoorziening plat leggen.

 • Renate

  @bennie, er is nog helemaal niet bekend wat voor actie er gehouden wordt. Omdat er dingen uit de duim gezogen worden, waarom neem je dat voor waarheid aan. Jij bent gewoon razend benieuwd wat voor keigoede aktie FDF neerzet. Je baalt er natuurlijk van dat je er niks van weet... Tja, ik weet er ook niets vanaf, maar wij zijn erbij!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.