Home

Nieuws 3 reacties

Veel animo voor Boer & Burger Brunch Amsterdam

Het aantal boeren dat zich in wil zetten voor de Boer & Burger Brunch in Amsterdam overstijgt de verwachtingen van organisatie Agractie.

Boeren bieden massaal etenswaren en hun hulp aan voor de organisatie van de Boer & Burger Brunch in Amsterdam. Organisator Agractie zegt veel meer aanmeldingen te hebben ontvangen dan verwacht. Ook hebben veel boeren aangegeven om vrijdag 13 december met de trekker naar de hoofdstad te komen. Op de Dam, waar de brunch plaatsvindt, is plek voor 25 trekkers. De overige trekkers zullen buiten het centrum moeten parkeren. De gemeente Amsterdam en Agractie maken hier afspraken over. De locaties zullen later gecommuniceerd worden, laat Agractie weten.

Lees verder onder het Facebookbericht.

Aalt Dijkhuizen van Landbouw Collectief is aanwezig

Van 12.00 tot 16.00 uur ’s middags zullen boeren in Amsterdam op de Dam te vinden zijn. Ze bieden voorbijgangers een gratis brunch aan, bestaande uit producten die boeren en bedrijven beschikbaar stellen. Ook de hoeveelheid etenswaren en bijbehorende vrijwilligers oversteeg de verwachtingen van de organisatie. Op een podium bij het monument op de Dam zullen onder andere Landbouw Collectief-voorzitter Aalt Dijkhuizen, boerendochter Anna Grootentraast en bekende boer Jan Bronninkreef een speech houden. Ook boerinnen die een persoonlijke brief schreven aan premier Mark Rutte, zullen vrijdag hun verhaal doen.

Stikstofbeleid

De brunch is gericht op verbinding tussen boer en burger. De organisatie rekent erop dat de dag ook bijdraagt aan een oplossing in de stikstofproblematiek. Agractie maakt ook deel uit van het Landbouw Collectief.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • drikhend

  Dit is heel goede manier van actie voeren . Past ook nog beetje bij de tijd van het jaar . Hiermee schaad je geen mensen . Maar het begip voor de boeren zal hier door groter worden . Wat de politiek moet zien . Maar het is de vraag of dat ze het willen zien . Maar de burger kan in zijn stem gedrag straks hiermee wel rekenig houden . Want nu zijn het de boeren . Maar later zijn zij aan de beurt . Dat kan op alle gebieden zijn . Denk aan werkgelegenheid ,Heffingen op producten of diensten enz. Op een ontspannen manier met elkaar in kontakt komen geeft gelegenheid om elkaars standpunten uit te leggen . En aan de burger uit te leggen van de willekeur aan wetten en regels die elkaar opvolgen . Die tot investeringen dwingen die in deze korte perioden dat de volgende regel of wet komt niet terug verdiend kunnen worden .

 • koestal

  Goede actie in deze heftige tijd !

 • Petervdp

  Een sympathieke actie, maar om het contact tussen boeren en andere burgers te versterken kun je beter niet naar De Dam gaan, waar je meer toeristen dan inwoners van Amsterdam zult ontmoeten. (Ook gezellig, en je zult op talloze foto's in China, Italië en Amerika bewonderd worden.)
  Voor Amsterdammers moet je naar de Dappermarkt, naar een winkelcentrum in Amsterdam Noord, naar het Heinekenplein in de Pijp of noem maar op.
  Maar ik ben benieuwd en als ik tijd heb kom ik even langs fietsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.