Home

Nieuws 6 reacties

Ook stikstofgesprek op Catshuis met natuurclubs

Minister-president Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten spreken woensdagavond op het Catshuis met deskundigen en vertegenwoordigers van natuurorganisaties in het kader van de stikstofproblematiek.

Het gesprek is onder meer bedoeld om van gedachten te wisselen over mogelijke oplossingsrichtingen en om te luisteren naar de zorgen van natuurorganisaties. Eerder spraken de premier en Schouten met een aantal boeren en met vertegenwoordigers van de bouwsector over de stikstof- en PFAS-problematiek.

Landbouwcollectief

Volgende week maandag spreken Schouten en Rutte met voorzitter Aalt Dijkhuizen en andere leden van het Landbouwcollectief op het Catshuis. Het collectief was niet tevreden over de opstelling van Schouten en vreest dat de minister de sector buiten spel zet.

Het collectief zegt sinds 3 december niets meer van de minister te hebben vernomen, terwijl de minister in de media wel de indruk wekt dat er gesprekken gaande zijn. Het ministerie van LNV gaf in een eerste reactie aan zich niet te herkennen in de lezing van het collectief. Inmiddels is duidelijk dat een nieuwe afspraak is ingepland.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Hilhorst100

  Hoe kun je nu luisteren naar linkse nepdeskundigen, en natuurclubs betaald door overheidsgelden en loterijen. Die willen maar een ding de nul optie

 • Hilhorst100

  Zorgen van natuurclubs dat ze straks geen werk meer hebben Nederland is al veel te schoon,

 • ENDE902

  De zorgen van natuurorganisaties.
  Uh, ja meneer Rutte, we maken ons ernstig zorgen over het voortbestaan van de agrarische sector in Nederland en Nederland als geheel, want door ons jarenlang zwart maken van de boeren, zijn deze nu in actie gekomen om hun plaats in de samenleving duidelijk te maken.

 • René de jong

  Ze gaat dus met haar eigen ambtenaren overleggen. Nou feliciteer ze maar, de bouw ligt stil economie ook.

  Mocht het nog ergens over gaan, vraag ze dan even naar serieuze cijfers over de zgn slechte natuur en verband met NH3.
  Vrgr René

 • René de jong

  Richtlijnen voor een Wnb 2.0 kunt u ook zo downloaden.
  Mocht u een snelle oplossing willen.
  Vrgr René

 • Sjefo

  Wie van dat links gepeupel heeft er echt werk van gemaakt zich te verdiepen in de kwaliteit van de natuur, “niemand “
  De nederlandsche natuur staat er prima bij zelfs beter dan ooit tevoren, maar de linkse leuteraars proberen te doen voorkomen dat de natuur in een deplorabele staat verkeerd, leugens en nog eens leugens .
  Laat eerst een onafhankelijk instituut een gedegen onderzoek doen vooraleer de nederlandsche politiek grote onomkeerbare fratsen uithalen !!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.